Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bölümü bitireli yıllar olmasına rağmen işimi yapmıyorum, bölümden mezun olup mühendislik mesleğine yönelenler sadece kızlar oldu. Onlarda satış mühendisliği tarzında takılıyor. Lisede bilgisayarın b sinden anlamayıp 300-400 bin sıralama ile fizik, biyoloji, kimya gibi bölümler yazan arkadaşlarım ise senior software developer falan yazmışlar linked in sitesinde profillerine. Yapay zeka işinde bu daha başlangıç maalesef. Siz hazır yolun başındayken el emeği isteyen meslekleri tercih edin bence. Herkes ezikliyor ama kaynak ustası, elektrikçi, oto tamir, boya vb meslekler eskisinden çok daha fazla paralar kazanıyor ve daha boş zamanları var.

İşlemci üretiminde en büyük rolü insan oynamıyor, ASML nin cihazları oynuyor bu arada. Ülkemizdeki en iyi üniversiteye girip, orayı derece ile bitirip, yüksek doktora falan yaparken bir bakmışsınız kuantum çipler son kullanıcıya sunuluyor.

Şu zamanda mühendislik yazmak geleceğinizle rulet oynamak gibi ama tek mermi yok içinde 5 mermi var 1 tanede boş var. Mezun olunca kariyer sahibi olma şansınız bu.
Katılmadığım noktalar var, İşlemci üretimi farklı, mühendislik farklı birşey değil mi? Ne kadar otomatik olursa olsun o alana kac transistörü nasıl sığdıracağını mühendis belirlemiyor mu? O matematiği, çipleri mühendis yapmıyor mu? Sonuçta bu da el emeği isteyen bir meslek, baktığınızda kuantum işlemci de mühendislerin parmağı yok mu? Hadi diyelim başka bir bölüm yazdın veya okumadın, yine aynı rulet, en basitinden elektrikli arabalar çoğalmaya başladı ve tamir ihtiyacı oldukça azaldı, o zaman bu da rulet, çaba gösterilir gerisi Allah'ın takdiri. Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.