2 yıldır Abra serisini kullanıyorum. Kasa kalitesizliği konusunda Casper ile burun buruna yarışıyor. Daha kötü kasa kullanan varsa bunu henüz deneyimlemedim Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi çok yüksek sesle çalışıyor ve çok çabuk toz doluyor içerisinde. Sürekli ekranı aç kapa yapacaksanız (menteşe çalışacaksa), taşıyacaksanız ve tozlu bir ortamda kullanacaksanız kesinlikle tavsiye etmem.

Oyun konusunda da, android ve ios telefon gibi düşünebilirsiniz arasındaki farkı. Genellikle ağır oyunları orta üst seviye android elefonla yüksek performansta oynayabiliyorken, ios'ta üst seviye telefonda yüksek performansla oynayabiliyorsunuz. Macbook'ta kesinlikle oyun oynanmaz diyemeyiz ama orta alt seviyedeki modellerle tat alamazsınız. Sadece iş odaklı kullanacaksanız, ofis uygulamaları ve render gibi işlemlerde kullanacaksanız macbook bence burada bir adım önde. Şarj konusunu ekstra yazmaya gerek dahi yok tabi, yoğun olmayan bir kullanımla ofis seviyesinde işlerde 2 gün dahi götürebilir bataryası.

Bu arada huawei laptoplar kasa kalitesi(tek parmakla ekranı kapatma gibi) ve batarya konusunda macbook ile benzer deneyim yaşatabiliyor. Hem windows olsun hem kalite algısını yaşayayım isterseniz bu da bir seçenek olabilir sizin için. Huawei telefon kullanıyorsanız çok stabil bir ekosisteme de dönüşüyor bu arada.