BuraqTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, iş için bir laptop alacağım, MacBook'a geçmem için çok öneri aldım, arkadaşın Macbook'u alıp 1 hafta kullanamadım, kötü olduğundan değil, ben beceremedim

Windows olarak devam edeyim dediğimde de seçenek çok, insanın kafası karışıyor. Bir arkadaşım bu modeli önerdi, fiyat performans olarak sizin de fikrinizi sormak istedim:

Model: Abra A5 V22.3.2

*Hem iş için, yapay zeka, tasarım vs. kullanacağım, hem kişisel kullanım, arada .ok abartmadan oyun da oynarım muhtemelen
Hocam 2 yıldır monster kullanıyorum. Tulpar serisini kullanıyorum ve çok ağır. Eğer dışarıda çalışmayı seviyorsan tavsiye etmem. Kasa plastikten olduğundan çabuk ısınıyor. Daha portatif, hafif bir model bakmanı öneririrm. Zaten yapay zekayı local kullanacaksan laptop çok mantıklı değil. Laptop ekran kartlarında vram daha düşük oluyor. Ayrıca quantize edilmş modeller de orijinal ağırlıklar kadar başarılı olmuyor. Benim için monster daha çok sabit bir mekanda kullanan, monitöre bağlanan, ihtiyaç durumunda da sadece a noktasından b noktasına taşınılabilecek bir laptop.