ICPILOT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Öncelikle şu noktayı netleştirelim: Vergisiz çalışmanızı veya şirket kurma yükümlülüğünü ortadan kaldıran bir ödeme altyapısı bulunmuyor.

Hangi ödeme altyapısını kullanırsanız kullanın, hesabın bireysel ya da şirket adına açılması işlemleri vergi idaresinden gizli hâle getirmez. Ödeme kuruluşları ve e-ticaret platformları, mevzuat kapsamındaki satış ve tahsilat bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı ile paylaşmaktadır.

Şirket kurulmaması veya kazancın beyan edilmemesi, gelirin vergilendirilmeyeceği anlamına gelmez. Vergisel yükümlülük; faaliyetin niteliğine, devamlılığına ve elde edilen kazanca göre belirlenir.

Yeri gelmişken iki yaygın yanlış bilgiyi de düzeltelim:

“Yurt dışında şirket kurarsam Türkiye’de vergi ödemem.”
Yurt dışında şirket kurmak, Türkiye’deki vergisel yükümlülükleri kendiliğinden ortadan kaldırmaz. Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları, verginin hiç ödenmemesini değil, aynı kazanç üzerinden iki ülkede mükerrer vergi alınmasını önlemeyi amaçlar. Ayrıca ülkeler arasında finansal bilgi değişimi mekanizmaları bulunmaktadır.

“Shopier benim yerime vergiyi ödüyor; fatura düzenlememe gerek yok.”
Shopier kendi sunduğu hizmet ve aldığı komisyon üzerinden doğan vergileri öder. Bu durum, satıcının kendi satış kazancına ilişkin vergi ve belge düzeni yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.

İyi Forumlar
Kurumsal İletişim | IC Pilot
Selamlar, forumda asıl bahsettiğim konu "vergisiz" sen kastım entegrasyonu deneyebileceğim ve şirket şartı olmadan API gibi işlemleri sağlayacağım test edebileceğim bir yer arıyorum. Paytr ve izyco gibi direkt olarak şirket kaydı isteyen yaygınlaşmış yerlerden uzak durmayı ve yapıyı inceleyeceğim bir platform arıyorum. Sonuç olarak o para bana geldiğinde her halükarda bana gelen paradan gelir vergisini vereceğim. Demek istediğimi anladınız mı? Teşekkürler yorum için .