2016 yılında geldi bu kural, dikkatsiz müdahale kapsamında değerlendirilir. dokundu, az dokundu cok dokundu, kalk birşey olmaz diye bir yorum yok. Ayağı topun orada olan kişi avantajı almıştır, diğer futbolcu müdahaleyi topa yapmak zorundadır. topa yapmayıp, teması sadece rakibe yaparsa isterse tırnak ucuyla dokunsun.
https://www.theifab.com/laws/latest/...rect-free-kick
Alıntı
If an offence involves contact, it is penalised by a direct free kick.
Careless is when a player shows a lack of attention or consideration when making a challenge or acts without precaution. No disciplinary sanction is needed
Burada aslında bence bu sorunları çözecek en iyi seçenek, bu durumlarda var incelemesine gidilen pozisyonlarda kararı hakemin değil vardaki heyetin vermesi. Aslında varda incelerken zaten konuşuyorlar ve şundan dolayı böyle düşünüyorum diyorlar.
Ama öte yandan ben şu ofsaytı hala çözemedim bakıyorum ayagından cekiyorlar bakıyorum parmak ucundan bakıyorum elinin yarısından ofsayt çekmiş bakıyorum başka pozisyonda boynunu baz almış. hala anlamadım neresi geçerse ofsayt neresi geçmezse değil.
Bence en kısa sürede nasıl topun tamamı geçmeli çizgiyi, aynı o şekilde oyuncunun da tüm vucudu geçmeli diğer oyuncuyu. Böylelikle oyun daha az durur en azından.