Arkadaşlar, konu biraz yanlış anlaşılmış olabilir. Arkadaşın “kendi yapay zekâmı kurmaya çalışıyorum” şeklindeki ifadesi, sıfırdan ChatGPT benzeri bir dil modeli eğittiği veya bütün yapay zekâ altyapısını kendisinin geliştirdiği anlamına gelmiyor.
Projenin amacı; Poe.com’daki özel botlara benzer şekilde, mevcut bir yapay zekâ modeli ve API altyapısı üzerine sistem promptu, özel persona, karakter yapısı, davranış kuralları ve belirli kullanım senaryoları ekleyerek kişiselleştirilmiş bir yapay zekâ asistanı oluşturmak.
Yani yapay zekânın nasıl konuşacağı, hangi üslubu kullanacağı, hangi konularda yardımcı olacağı ve kullanıcılarla nasıl iletişim kuracağı sistem promptu ve çeşitli ayarlarla belirleniyor. Poe.com’daki özel botlar da buna benzer şekilde çalışıyor.
Ben de bu projede kullanılmak üzere kendisine API desteği sağlıyorum. Buradaki amaç, hazır bir modeli kendi ürünüymüş gibi göstermek veya sıfırdan bir yapay zekâ modeli geliştirilmiş izlenimi oluşturmak değil. Mevcut yapay zekâ teknolojileri kullanılarak, belirli bir karaktere, amaca ve kullanım alanına sahip özel bir asistan geliştirilmeye çalışılıyor.
Belki arkadaşın kullandığı ifadeler yanlış anlaşılmış olabilir; ancak projenin kapsamı ve çalışma şekli temelde bu şekilde. Eleştiri yapılabilir, buna saygı duyuyoruz. Fakat konunun, sanki sıfırdan büyük bir dil modeli geliştirdiğini iddia etmiş gibi değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Kısacası proje; mevcut bir yapay zekâ API’si üzerine özel sistem talimatları, persona ve kullanıcı deneyimi eklenerek kişiselleştirilmiş bir yapay zekâ oluşturma çalışmasıdır. Ben de bu süreçte API desteği sağlayarak projeye katkıda bulunuyorum.
Bu tarz projeleriniz için güvenilir ve uygun maliyetli yapay zekâ API hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz. Projenizin kullanım amacına ve ihtiyaçlarına göre API erişimi konusunda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. 🙂
Yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini rica ederim. 🤝