Saldırı yapmayı biliyor olmanız gerekiyor ki nasıl savunma yapabileceğinizi kestirebilin. Ben yapay zeka ile her şeyi yapan biri değilim. Mimariyi yaparım, kodu junior/senior developer gibi ona yazdırırım. Sonra okur yorumlarım. Ardından eğer bir güvenlik testi yapılacaksa, bunu kendim yaparım. Ama çok defa tek tek şunu bunu yap dediğim oldu. Örneğin Brute Force ve SQL Injection için sistemi test et diyebilirsiniz. Ya da bunu çok detaylı bir şekilde anlatarak, hangi methodlarla test edeceğini yazabilirsiniz. Test eder ve verim alır mısınız? Offline modellerde, kesinlikle. Çünkü bildiğiniz sizin bir uzuvunuz gibi çalışıyor. Ama online modellerde genel olarak şirket politikası devam ettiriliyor.
Düzgün bir sistem için yapmanız gereken, çok detaylı teknik yeterliliğe sahip olup, mimarinin kararını kendiniz vermenizden geçiyor. Eğer yapay zeka bana bunu yap diyorsanız, buradaki verilen detay sizin aslında ne seviyede bir sistem alacağınızı gösteriyor. Takiben, gap&bug hunting yapmanız, feedbackler verebiliyor olmanız, testler yapabiliyor olmanız, saldırılar yapabiliyor olmanız da sizin ek yeteneğiniz.
Yani, hiçbir yazılım bilmeden, yapay zeka ile yazılım yaptım ve bunu size satıyorum kafasında biriyseniz, başınıza geleceklere davetiye çıkartıyorsunuzdur. Üzülerek söylüyorum. Çoğunluğu bunu yapıyor.