SonsuzTech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yalnızca 5 kart var hocam, 26 VM çıkıyor, hepsinde 2 GB vRAM olacak şekilde gpu'larla passthrough yapıyorum yani parçalıyorum. API ile kiralamak elimdeki gpu'lar için hiç para bırakmayacak gibi duruyor, GPU'lu vds olarak kiralayabilirim fakat pc'leri evde hostladığım için bu da şu an için çok mümkün değil. belki elimdeki pc sayısını arttırırsam ileride hosting firması kurabilirim diye düşünüyorum fakat onda da rakip çok açıkçası, tutunabilir miyim diye düşünüyorum, hosting firması kurmayı düşünen kişilerin açtığı r10'daki konulara baktığımda da herkes "yapma" diyor. Kendime yol haritası çizmeye çalışırken açıkçası artık zorlanıyorum
Hocam bazen banada oluyor elimde bir çok kişinin ihtiyaç duyacağı bir şeyler oluyor ama insanlarla uğraşmaktan korktuğum daha doğrusu usandığım için hiç bulaşmıyorum elinizdeki makineleri satmaya çalışıp gelen para ile daha kaliteli bir kaç makine alabilirsiniz şuan sabit masa üstü makinemde 64gb vram var 2x 5090 sadece kendi local aim için kullanıyorum o bile sorun çıkartıyor tam anlamıyla istediğim kalitede çalışmıyor AI tarafı elinizdeki kartlarla sadece bir hayal olur en makbulü bakımlarını yaptırıp satmak gelen para ile daha iyi işler yapmak olacak gibi duruyor yinede tercih sizin karar sizin umarım istediğinizden daha fazlasını kazanırsınız .