Erişim verme işi sıkıntı hocam, direkt odamda host'luyorum çünkü fakat şu anda hiç erişim vermeden, yalnızca otomatik oyun farm'ları çalışacak şekilde 0 erişimle kiralıyorum hâli hazırda.
Şu anda kişisel olarak kiralamıyorum hocam maalesef.
Otomasyon servisinden kastınız nedir hocam? Ayrıca elimdeki gpu modelleriyle bu iş yapılabilir mi? Hâli hazırda kiralıyorum fakat biraz gelir olarak az bıraktığını düşünüyorum. Farm botunu ben de kullanıyordum fakat ban dalgası gelince tekrardan para yatırmak için elimdeki para yetersiz kaldı açıkçası fakat başka oyun farm işi yapan veya fikir verebilecek birileri var mı diye arayış içerisindeyim.
Evet hocam, yapılabilir. Buradaki mantık GPU’ları tek tek kiralamak yerine arka tarafta ortak bir havuz gibi çalıştırıp, ön tarafa API servisi koymak. Örneğin makinelerinize görsel üretim, video üretim, upscale, background removal, face restoration, transcription veya farklı AI modelleri kurulur. Kullanıcı API’ye isteği gönderir, sistem boşta olan GPU’yu seçip işlemi oraya yollar ve çıktıyı kullanıcıya döner. Yani kullanıcı sizin GPU’nuzu kiralamıyor aslında, GPU’nun ürettiği sonucu satın alıyor. Bu yüzden düz GPU kiralamaya göre doğru müşteri ve doğru fiyatlandırmayla marjı daha yüksek olabilir.
Örnek olarak;
görsel üretim API’si,
video üretim API’si,
upscale API’si,
background removal,
OCR / transcription,
küçük LLM inference gibi servisler ayrı ayrı satılabilir.
Bunlar kendi siteniz üzerinden kredi sistemiyle satılabileceği gibi RapidAPI tarzı marketplace’lere de koyulabilir. Arkada da 26 VM tek panelden yönetilip job queue mantığıyla işler makineler arasında dağıtılabilir. Tabii burada en önemli konu GPU modelleri, VRAM miktarları, VM başı maliyet ve hangi modelde kaç saniyede çıktı alınabildiği. Bunlara göre hangi servisin gerçekten para bırakacağını hesaplamak lazım. Direkt her GPU’ya aynı modeli kurmak yerine bazılarını görsel, bazılarını video, bazılarını upscale gibi ayırmak daha mantıklı olabilir. Bu konuda isterseniz ayrıca yardımcı olabilirim hocam. Daha önce birkaç benzer kurulumda yer aldım, sistemin nasıl kurgulandığı, API tarafı, job dağıtımı, GPU kullanımı ve fiyatlandırma konusunda bilgim var. Elinizdeki GPU modellerini ve aylık maliyetleri paylaşırsanız hangi servislerin daha mantıklı olacağını, yaklaşık kapasiteyi ve tahmini kazanç tablolarını da çıkartabilirim.