Claude limitleri konusunda mevcut sohbetten devam edip etmeme ve cache kullanımı oldukça önemli. Özellikle context çok büyüdüyse tüketim ciddi şekilde artabiliyor; bu yüzden cache ve context yönetimine dikkat etmek gerekiyor.
Workflow tarafında ise agent'ların Opus 5 mi yoksa Fable 5 mi kullandığına bakmak lazım. Ayrıca workflow fan-out yapıyor mu? Yani tek işlem sırasında bir anda 5-10 farklı agent oluşturuluyorsa ve bunların her biri yüksek model/effort ile çalışıyorsa, doğal olarak limit tüketimi de ciddi şekilde artacaktır.
Ek olarak arka planda çalışan Claude süreçlerini ve workflow/agent'ları kontrol etmenizi öneririm. Bazen agent işlem tamamlanmış gibi görünse bile background task tarafında askıda veya çalışıyor durumda kalabiliyor. Bu yüzden aktif task ve workflow'ları kontrol etmekte fayda var.
Ben olsam özellikle context büyüklüğü, workflow'un kaç agent oluşturduğu ve bu agent'ların hangi modelle çalıştığı tarafını kontrol ederdim. Ek olarak gui veyahut cli kullanımı farketmez tüketilen token miktarına göre limit gider.