Kardeş sen embesil misin? Burda açıkça "seçilmiş" bir soy algısı işleniyor. Açık ve net.
Öncesi sonrası her yerini de inceledim. Tüm kitapları inceledim. Sadece Kuran değil. Açıkça azaba sabredip ve güya tanrıya inandıkları için mükafat olarak seçilmişler ve dünya egemenliği ile mükafatlanmışlar.
Beşikte bebek yakanları seçmiş senin kitabındaki tanrı.
Bakara Suresi 47. ayette geçen "Sizi âlemlere/diğer topluluklara üstün kıldım" ifadesi, ırksal veya genetik bir üstünlüğü ifade etmez. İslam inancında ve Kur'an tefsirlerinde bu ayetin taşıdığı anlam şu temel esaslara dayanır:
1. Zamansal ve Dönemsel Üstünlük
Ayet, İsrailoğullarının geçmişte, kendi yaşadıkları dönem ve coğrafyadaki topluluklara üstün kılındığını vurgular. O dönemde yeryüzündeki halkların çoğu putperestlik ve şirke batmışken, İsrailoğulları kendilerine gönderilen peygamberler vasıtasıyla tevhid inancına (tek Tanrı inancına) sahipti.
2. İnanç ve Görev Üstünlüğü
Bu üstünlük; soy veya kan bağından değil, kendilerine ilahi kitap verilmesi, içlerinden peygamberler çıkarılması ve vahye muhatap olmaları sorumluluğundan kaynaklanır. Hak dine tabi oldukları sürece bu manevi imtiyaza sahip olmuşlardır.
3. Koşullu Bir Nimet ve Sorumluluk
İslam'da hiçbir topluluğa mutlak veya sonsuz bir üstünlük tanınmaz. Nitekim devam eden ayetlerde İsrailoğullarının verdikleri sözleri bozmaları, peygamberlerine karşı gelmeleri ve emredilen yoldan sapmaları sebebiyle bu ayrıcalığı kaybettikleri ve zillete düştükleri belirtilir.