Memur olarak diyebilirim ki, gerçekten haklısın. Ben can kulağıyla kim olursa olsun dinlerim, işim gereği her şeyi çözmeye çalışırım. Kesinlikle karşımdaki kişinin çok uğraşmaması için elimden geleni yaparım. Hatta başkaları için benimle alakalı olmayan bir konuda, alakası olan arkadaştan destek istediğimde olmuştur. Benim işim geçenlerde vergi dairesine düştü. Kendi kendime "bu nasil memur suratı" dedim. İşini yapıyor ama surat, tavır bir acayip. Başka bir vergi dairesinde işim oldu, personel (adam) çok ilgiliydi. Doldurmam gereken formu kendisi yukarıdan bana getirdi, aşağıda doldurdum. O kadar ilgiliydi gerçekten. Hayran kaldım. Unutamayacağım bir kişi oldu. İşte böyle kişiler yönetici olmalı. Her memuru aynı kefeye koymayın. Çoğunluğu gerçekten özveriyle çalışıyor. Çoğunda insanı memnun bırakıcı izlenim var. Hastane çalışanları ile diğer kamu kurumu çalışanları arasında da fark olabilir. Çünkü iş yoğunluğu, yorgunluk, meşguliyet söz konusu. Kısaca her insan bir olmadığı gibi her memur da bir değil. Tamam, işini yaparlar ama tavır çok önemli gerçekten. Bu nedenle ülke yönetimi bu konuda çok sert kurallar getirmeli. Kimlerin uygulayıp uygulamadığını da bir şekilde takip edecekler. Kamu denetleme kurumu diye bir kurum var. Daha geniş kapsamlı incelemeler yapması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca olaya sadece devlet dairesi olarak bakman yanlış. Özel kurumlarda da olabilir.