MertX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşe yarayan adblock yokki hocam 1 video engelliyor sonra youtube farkediyor veya diğer siteler izin vermiyor adblock devre dışı bırakmamızı istiyorlar
Evet ama kendi google mağazalarında tutuyorlar, hala yüzbinlerce hatta milyonlarca indiriliyor buna izin veriyorlar, bu çelişki ilginç

ibrahimykr1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllardır şu ikisini kullanıyorum 1 kez bile reklam görmedim hocam:
Reklamdan kastım kendilerini sunma biçimlerini kasettim market üzerinde, google bunları ise tek tıkla siler ama, hem reklam engelleyici istemiyorlar hemde chrome dan silmiyorlar senelerdir, üstüne para kazandırıyorlar

akmaster_91 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çünkü müşteri kaybetmek istemez. Bunu yasaklarlarsa kullanıcılar başka tarayıcıya şans vermek isteyebilir ve beğenip tamamen onu kullanmaya devam edebilirler. Öteki türlü engellemeye çalışıyor ki ne kullanırsanız kullanın engellemeye çalışıyor.

Müşteri kaybetmemek için bazen istemediğin şeyler yaparsın mesela arama sonuçlarında yapay zeka özeti göstermekte pek işine gelmez ama yine müşteri kaptırmamak için eklediler.
Böyle ise daha ilginç bence, reklamlar google ın ana kazancı sonuçta ama yine de neden olmasın tabi