Uzun yıllardır iş için kullandığım bir Whatsapp numaram var.
Numarayı aldığımdan beri işletme web sitemde duruyor. Hiçbir zaman kimseye ilk mesajı atmadım. Sadece insanlardan gelen mesajlara cevap verdim.
Fakat son zamanlarda biri mesaj attığı anda wp hemen onaya düşüyor. Saatler sonra geri yüklendi tekrar onaylayın diyor. Ama bu sorun öyle bir sıkıntılı hale geldi ki, yeni numara bile alsam bir zaman sonra oda aynı sorunu çıkarıyordu.
Wp plus aldım, mavi tik aldım, wp businessi silip normal wp ile açtım sorun çözülmedi.
Aynı sorunu nette ve forumda yaşayan çok kişi gördüm. Çözdüğüm şeyi sizlerede anlatayım belki yardımcı olur.
Aktif olarak vps kullanıyorum ve vs code ile sunucudan claude code kullanıyorum.
Claudeye wp business api yap dedim. Aşamalı olarak anlatıyor. Developer facebooktan uygulama yapıp api aldırdı daha sonra web siteme entegre ettim.
Whatsappı bu şekilde telefondan kullanamıyorsunuz apiden kullanılıyor sadece. Web panel yaptı kendisi direk gelen mesajları oradan yanıtlıyorum. Görsel atıp aynı şekilde wp business gibi kullanıyorum. Önümde tarayıcı açık ve gelen mesajları anlık görüp yanıtlıyorum.
Claudeye daha sonra dedim hep site önümde açık olamaz, bunu telegram bota entegre edelim. Artık mesaj gelince hemen telegrama bildirim geliyor şu kişi numaradan mesaj attı diye. Bu sayede anlık olarak tarayıcı açık değilse telegram üzerinden gelen mesajları cevaplıyorum.
Yani her gelen mesaj veya cevapladığım mesajda kapanan whatsapp haftalardır kapanmadı. İster web panelinden, ister telegramdan anlık olarak sohbet ediyorum wpden yazan kişilerle.
24 saat içinde size gelen bütün mesajlara cevap vermek zaten ücretsiz. Ama aynı zamanda daha önce yazan müşterilere toplu mesaj attım kampanya için 0.01$ kişi başı ücret almış.
Eğer wp kapanmasından çok şikayetçi iseniz bu şekilde çözüm bulabilirsiniz nasıl yaptığımı anlattım claudeye söyleseniz yapacaktır. Kolay gelsin.