alisengul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazınızı okuyunca kendinize iş değil de sanki hayran arıyormuşsunuz gibi görünüyorsunuz.
Psikoloji, senaryo, yazılım, web sitesi, girişimcilik, strateji… Maşallah CV değil, yetenek ağacı. Fakat bu kadar alanda gerçekten sonuç üreten bir insanın “iş arıyorum” başlığında kendisini bu kadar uzun anlatmasına gerek kalmazdı.
Çok yönlülük ile her konuda uzman olmak aynı şey değil. Bir insanın psikolojiye ilgi duyması, senaryo yazması, birkaç site ve uygulama geliştirmesi gayet güzel; bunların hepsine saygı duyulur.
Ama “benim hakkımda olumsuz düşünen herkes benden daha az donanımlı olduğu için böyle düşünüyor” noktasına gelince, konu biraz değişiyor. Çünkü eleştiriyi bilgi seviyesiyle değil, karşı tarafın yetersizliğiyle açıklamak da pek entelektüel bir yaklaşım sayılmaz.
Kaldı ki gerçekten “çok yönlü” biriyseniz, R10'da iş ararken bunu uzun uzun anlatmaktan ziyade, insanların “şunu yapabilir misin?” dediğinde ortaya koyduğunuz sonuç zaten yeterince konuşur.
Umarım gerçekten aradığınız işi bulursunuz. Ama naçizane tavsiyem, “ismim soyismimle 14 yıllık e-mail hesabım var” diyen birine ben kesinlikle iş vermezdim.
Uzun bir metin görünce karşıdakini "işten başka her şeyi arayan" olarak nitelendirmek sizin adınıza kötü.

Kendimden bahsettim, neler yaptığımdan, ki bunlar, Türkiye'deki çoğu insanın uzun dediği ve bu yüzden okumak istemeyeceği uzunlukta. Aslında uzun değil, ben yaklaşık 55 bin karakterlik bir "Nasıl İnsan Olunur?" manifestosu yazdım. 100 sayfa kadar roman yazdım.

Konudaki ilk metnim, kesinlikle uzun değil. Ancak siz alışmışsınız r10daki süreklilik imla hatalarıyla dolu ve iki üç cümlelik konulara, birileri profesyonel düzeyde kendinden bahsedince afallıyorsunuz.

Burada kendimi kabaca anlattım. Ve yazdığımdan benimle ilgili fikir sahibi olunabilir. Bu da insanların benimle hangi konularda çalışmak isteyeceğini gösterir.

Ve bunlardan çok daha başka bilgi ve beceriler de sahibim. Her şeyi anlatmadım.

Ayrıca, ne olursa olsun konu baltalamak hem yasak, hem de ondan önce etik değil. 14 yıllık e-posta hesabımın olmasını söyledim, ama ismim soyisimimle aldığımı söyledim. Bu da benim olgunluk seviyemin en az 14 yıl olduğunu gösterir, çünkü internetin ilk yıllarından geçtiğimiz 4-5 yıla kadar herkes crazy_boy25@hotmail.com diye falan hesap alıyordu. Büyüyünce, anlıyorsun ki, ömür boyu kullanabileceğin isim soyisim e-postası lazım. Kurumlarla, şirketlerle ya da bireysel, arkadaşçıl e-posta gönderimlerde dikkate alınırsın.

Konu açtım geldiniz dalga geçtiniz. Konumu baltaladınız. Ben psikiyatrik tanı almış, yeşil reçeteli ilaçlar kullanan, 6 kere psikiyatri servisinde yatmış, engelli bir insanım. Ama burada yaptığınız şey çok ayıp. Burada insanlar iş yapıyor ve iş yaptırıyor.

2 bin TL kredi kartı borcum var, onu kapatmam lazım, bu yüzden yapabileceğim işler arıyorum
Zaten sonrasında da bir daha kredi kartı kullanmayacağım.

Çok yönlülük uzmanlıkla paraleldir.

Mesela hem kimya ile ilgilenirsiniz, hem futbol oynarsınız, hem mentorluk yaparsınız, hem de sosyoloji araştırmaları yaparsınız. Çok yönlülük içteki tutku ve merakın birbirine zıt konularda bile birden çok alan üzerinde boy göstermesidir. Çok yönlü insanlar üretirler, ben de üretiyorum.

Başlığımı terk ederseniz sevinirim.