Yazınızı okuyunca kendinize iş değil de sanki hayran arıyormuşsunuz gibi görünüyorsunuz.
Psikoloji, senaryo, yazılım, web sitesi, girişimcilik, strateji… Maşallah CV değil, yetenek ağacı. Fakat bu kadar alanda gerçekten sonuç üreten bir insanın “iş arıyorum” başlığında kendisini bu kadar uzun anlatmasına gerek kalmazdı.
Çok yönlülük ile her konuda uzman olmak aynı şey değil. Bir insanın psikolojiye ilgi duyması, senaryo yazması, birkaç site ve uygulama geliştirmesi gayet güzel; bunların hepsine saygı duyulur.
Ama “benim hakkımda olumsuz düşünen herkes benden daha az donanımlı olduğu için böyle düşünüyor” noktasına gelince, konu biraz değişiyor. Çünkü eleştiriyi bilgi seviyesiyle değil, karşı tarafın yetersizliğiyle açıklamak da pek entelektüel bir yaklaşım sayılmaz.
Kaldı ki gerçekten “çok yönlü” biriyseniz, R10'da iş ararken bunu uzun uzun anlatmaktan ziyade, insanların “şunu yapabilir misin?” dediğinde ortaya koyduğunuz sonuç zaten yeterince konuşur.
Umarım gerçekten aradığınız işi bulursunuz. Ama naçizane tavsiyem, “ismim soyismimle 14 yıllık e-mail hesabım var” diyen birine ben kesinlikle iş vermezdim.