AOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam asgari ücretle ev geçindirmiş olmuyorsunuz anlattığınız kadarıyla.

Yani gelirini arttır diyorsun ama o zmaan asgari ücretle geçinmiş olmazsınız.

tasarruf diyorsunuz ama temel giderler asgari ücreti geçerken nasıl tasarruf edilsin ?
Yani bu video içerik anlamından yada anlatmaya çalıştığınız şeyden ötürü belki dolu anlamlı ama başlık ile uyumsuz.

Emeğinize sağlık yine de. Videoları daha keyifli ilgi çekici olmasını sağlamanız dileğiyle
Merhaba hocam yorum için teşekkürler,

Asgari üctetle ev geçindirimesi gerçekten çok çok zor, zira videoda evinizi geçindirim demiyorum. Bir geçiş aşaması olarak veya bir eğitim olarak düşünmelisiniz.

Örneğin yeni mezun biri 6 ay boyunca iş aradığında, mezun olduğu gün geçiş yani daha iyi iş bulma sirecinde 6 ayda 170k kazancaktı, bu hem kendine güven sağlayacak hem de kendi ihtiaçlarını karşılayacaktı, aksi durumda 6 ay boyunca işsiz olacağından iş arama süreci sancılı olacaktı.

Bir diğer durumda da, kişi meslek öğrenebileceği bir alanda asgari ücret de olsa işe girdiğinde kısa sürede mesleği öğrenbilirdi. Çünkü kursa gitse sadece eğitim olacaktı ve para ödeyecekti, oysa çalışırken öğrenmesi durumunda hem iş çevresi olacak hem de para alacaktı. Bu iki ayırım çok bariz bellidir.

Örneğin kaynak kursları var ve size kaynak öğretiyor ama bir sanayide çalışır gibi değil. Oysa sanayide çalıştığında hem başka esnaf tanıdıkları oluyor, müşteri tanıdıkları oluyor hem de farklı işler yaptığından hem işçilik hem de kaynak tecrübesi elde ediyor. Zaten mesleği öğrendiğinde geliri de artıyor.

Ayrıca videoda bir de zaman kazanma kısmını söyledim burada bir ayrıntı var ve bunu bu akşam çekeceğim videoda söyleyeceğim.

Yorum için teşekkürler, kanal içerikleri ilerleyen aylarda umarım daha iyi olur.

İyi Forumlar.