Forumun 15 yıllık üyesi olarak Web sitesi açıp , bildiğim niş sektörde içerik yayınlayayım, AdSenseden para gelsin, tanıtım yazısı satarak para kazanayım devrinin kapandığını görüyorum.
Makale yazayım azda olsa gelir olsun yok oldu gitti.
Geçmişte web sitelerimde içerik yayınlayarak ev, araba alacak kadar para kazandım.
(Aldımda)Ancak 2022 yılının ortalarından sonra bu iş benim için tamamen bitti.
(Yapay Zekanın Ortaya Çıktığı Dönem) O zamandan beri internetten gelir elde etmenin bir yolunu bir türlü bulamadım.
Farklı niş sektörler denedim, hiçbir şekilde para kazanamadım. Yapay zekâyla içerik üreteyim, yayınlayayım; ziyaretçi gelsin, paralar gelsin. diye düşünenler ama artık öyle bir şey de yok.
Devir değişti. Herkes telefonda bir şeyler kaydırıyor, video izliyor.
Tamam, o zaman YouTube’a yönelelim. diyoruz. Yapay zekâyla video üreterek doğru dürüst para kazananların sayısı forumda bir elin parmaklarını geçmiyor.
Kazananlarda da öyle düzenli olarak 500-1.000 dolarları görebilen pek kimse yok.
Gözüme çarpan birkaç kişi var ama bu sefer aklıma geliyor:
Aylık 200-300 bin TL kazandığını söyleyen bir adam neden 20 bin TL’ye danışmanlık satmaya çalışıyor?

Gerçekten o kadar iyi kazanıyorsa neden 20 bin TL’ye muhtaç olup millete yaptığı işi öğretmeye çalışsın?
Şu an kara kara düşünüyorum. Bundan sonra ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.
Reddit, BlackHatWorld ve R10 üzerinde insanların internetten nereden ve nasıl para kazandığına dair bayağı araştırma yaptım. Gördüğüm kadarıyla insanların büyük çoğunluğu doğru dürüst para kazanamıyor.
Kazananlar da zaten genellikle yıllardır o işi yapan, belli bir uzmanlık seviyesine ulaşmış ve ciddi emek vermiş insanlar. Yani aslında emeğinin karşılığını alan profesyoneller.
Eskiden sıfırdan bir web sitesi açıp birkaç yıl içerisinde ciddi bir gelir kapısı oluşturmak mümkün görünüyordu.
Malum Türkiyede hayat şartları zor.
İnternetten Para Kazanmanın Yeni Yolu Ne? Gerçekten Çıkmazdayım