E-Commerce & Dropshipping
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun bir zamandır Visual Studio Code üzerinden Claude Code kullanıyorum, kendi çapımda uygulama ve websitesi yapıyorum. Aslında merak ettiğim sizlerin hangi skill ve MCP'leri neden kullandığınız. Bazıları çok fazla şişiriyor ve hızlı token kullanımı yapıyor. Aslında konuda ki amacım bilmediğimiz işimize yarayacak başka bir skill varsa onu öğrenmek ve yardımlaşmak. (Aynı anda kullanılmaması gereken skiller ve bu yüzden sistemde çakışmalar olup hata vb. veriyor veya işe yaramıyor ama boşuna token maliyeti yaratıyor.)
Bende olan MCP ve Skiller;
MCP
Playwright Tarayıcıyı: Tarayıcı ile testlerin yapılabilmesi için
Google Stitch: Frontend tasarım için
Context7: Kütüphane ve güncel dokumanlarla kod yazma
Chrome DevTools: Canlı sayfa performans ölçümü
Skiller
Superpowers: Aslında herkesin bildiği kod yazmadan önce veya bir şey yapmadan önce diyim beyin fırtınası yapıp süreci ona göre ilerletmemizi sağlıyor. Bir sürü de alt ajanları var araştırma ve projeniz için çalıştırıyor. (Fikirler veriyor)
Frontend Design: Önyüz tasarımı için genelde AI yapmış gibi görünmemesi için kullanılıyor ama çok da öyle çıktı vermiyor açıkçası
UI UX Pro Max: Bu da önyüz ve dashboard benzeri tasarımlar için genelde bunu çalıştırınca kötü değil güzel sonuçlar alıyorum hazır tasarımlarda var içerisinde
Claude Seo: Bu çok yüksek token masrafı var birkaç sefer çalıştırınca 1 milyonu buluyor ama açık söyleyeyim şahane SEO yapıyor 2 sitem üzerinde de verilen her şeyi yaptırdım ve sonuçlar gerçekten güzel. Bütün alt ajanlarıyla tarama vb. yaptırabiliyorsunuz.
high-end-visual-design: Pahalı ve modern görünen siteler yapmak için kullanılıyor diye yükledim ama çok bir artısını ben farketmedim ama duruyor yine de.
Caveman: Token tasarrufu için herkesin tavsiye ettiği bir skill işe yaradığını düşünüyorum.
Gsap: Profesyonel animasyon ve scroll efektleri yapmamızı sağlıyor.
Humanizer: Yazdırdığınız blog vb. yazılarda AI gibi yazmamasını sağlıyor, ortada bana göre.
Ponytail: Bu da token tasarrufu için ilk kurarken Caveman ile çakıştığını söyledi ama sonra düzenleme yapabildi ve aynı anda çalışıyorlar.
Graphify: Kod doküman vb. bilgi grafiğine çeviriyor
Design DNA: İstediğiniz bir tasarımın DNA'sını çıkartıyor yani o tasarımın renk paleti tipografisi vb. düşünebilirsiniz.
Genjutsu: Sıradan görünmeyen UI tasarımları için gerçekten işe yaradığını düşünüyorum.
Impeccable: Tasrımı denetler ve son dokunuşları rütuşları yapar diyelim.
Motion Design: Animasyonlu tasarımlar yapmanızı sağlıyor çok kullanamadım.
Threejs: 3D sahne, webgl oyun motoru vb. için çok iyi 3D projelerinizde mükemmel bir kaynak bu ve pixie js idi sanırım.
Mattpocock: Bug teşhisi için diyorlar görüp indirmiştim çalışıyordur sanırım arka planda özellikle test etmediğim bir skill.
Repomix: Kodları tek dosyada birleştirip analiz ediyor
Bende genel olarak bunlar var birde direk Claude'nin code_review vs var ama herkes de olduğu için ekstradan yazma gereksinimi duymadım.
Bunlara ilave olarak var mı tavsiyeleriniz bunu da yüklerseniz çok iyi olur şu işe yarıyor ben kullanıyorum diyebileceğiniz. Bu aynı zamanda belki yeni başlayanlar için de işine yarayacağı şekilde yüklemesi için rehber olur.