Merhaba ben Bilge, web dünyasına yeni yeni giriyorum. Eşimin uzun zamandır R10 üyeliği var ondan duyuyordum ama davetiyemi göndermek için site kurmamı bekliyormuş sanırım

Ben de artık R10'dayım.
Beraber geliştirdiğimiz bir web sitemiz var, işin çok büyük bir kısmını Claude yaptı, bize sadece fikri bulmak, hataları tespit etmek ve kullanıcı deneyimi yönünden yönlendirmeler yapmak düştü.
Sitemiz %95 oranda tamamlandı, şimdilik bir index attık, yarın akşam (26.08.2026 saat 21:00) indexi kaldırıp kullanıma açacağız.
Tabiki oldukça heyecanlıyız. (Özellikle ben

)
Proje hakkında:
Tamamen
anonim bir karar verme, yönlendirme ve oylama platformu. Kısacası:
- Kararsız kalanlar: Arafta kaldığınız bir soru veya ikilem mi var? Hemen sisteme yükleyin, topluluğun oylarıyla yönünüzü bulun.
- Fikir arayanlar / Meraklılar: Diğer insanların paylaştığı binbir çeşit ikilem veya karara, malum dating app tarzı swipe (kaydırma) hareketleriyle hızla oy verin, sonuçları görün.
Tamamen sade, yormayan ve hızlı bir deneyim sunması için tasarladık. Mobil uyumu bir şekilde ayarlamaya çalıştık, app kısmına henüz girişmedik ancak şimdilik app gibi kullanılabilmesi açısından siteyi ana ekrana ekleme modülü, bildirim gönderebilme modülü vs. kurduk. Telefondan da direkt girip akışta kaydırmaya başlayabiliyorsunuz.
Tamamen Anonim, Sıfır Stres
İnsanlar bazen fikir alırken çekinebiliyor, "Acaba kim ne düşünür?" diye strese girebiliyor. Projemiz bu yüzden
%100 anonimlık üzerine kuruldu. Kimliğinizi açık etmek zorunda kalmadan dilediğiniz gibi soru sorabilir, en gizli ikilemlerinizi bile topluluğa taşıyıp kafanızı rahatlatabilirsiniz.
Gamification: XP, Rütbeler ve İyilik Havuzu
İşin içine biraz eğlence ve sosyal tat katmak istedik.
- XP ve Rütbeler: Sitede aktif kaldıkça, oylamalara katıldıkça ve içerik ürettikçe XP kazanıyor, özel rütbeler atlıyorsunuz.
- İyilik Havuzu: Sitede boş zamanlarınızı değerlendirip ikilemleri kaydırırken, her kaydırdığınız (cevapladığınız) ikilem için profilinizdeki kumbarada 0,05 TL (şimdilik) birikiyor. Bu kumbarayı havuza aktardığınız zaman ; haftalık olarak belirlenen yardım kuruluşuna sizin adınıza o tutarda bağış yapıyor (bütün kullanıcılar için toplam 1.000,00 TL (haftalık ve şimdilik)) ve dekontunu paylaşıyor olacağız. Haftanın yardım kuruluşu, hafta başlangıcından 24 saat önce yapılacak anket ile yine kullanıcı oyları ile belirlenir. Bir hafta kazanan yardım kuruluşu, listenin en sonuna düşer listenin başındaki 3 kuruluş bir sonraki ankette yarışır. Böylece her hafta aynı yardım kuruluşunun seçilmesinin önüne geçebileceğimizi düşündük.
Şöyle ki, eşimin de benim de gerçek mesleklerimiz bambaşka. Dolayısıyla sosyal medyada çok takipçili hesaplarımız vs. de yok. Sitenin çalışmasından çok tanıtımını nasıl yapacağız bunu düşünüyoruz. Belirli mütevazi bütçeler ile influencerlara reklam verebiliriz diye düşünüyoruz ama o konuda da yönlendirilmeye ihtiyacımız var.
Eğer siz de bu girişime destek vermek isterseniz X'te ve Instagram'da sitemizden bahsederek bize yardım edebilirseniz çok seviniriz.
Projemiz ile ilgili tüm eleştirilere açığız, herkese yeniden selamlar ve iyi forumlar.
Instagram hesabımız için tıklayabilirsiniz. X hesabımız için tıklayabilirsiniz. Sitemizin index sayfası için tıklayabilirsiniz. Sitemizi incelemek için tıklayabilirsiniz.