Benden örnek vermek gerekirse b2b e ticaret yaptım ama onu da niş sektöre yaptım. açıkları var mıdır vardır, hataları var mıdır vardır ama kullanan kişilere 3 bin dolara yıllık veriyorum. Almak zorundalar çünkü eksikleri vardı ve ben giderdim. Bu tarz işlere yönelirseniz para kazanırsınız. Kurumsal firmaların işlerini kolaylaştıracak çözümler üretmeniz gerekiyor. Ek olarak network iyi olmak zorunda.

Ben müşterilerimi şu şekilde buluyorum;
XXX toptan online satış gibi kelimelerle firmaları bulup onlara demo site oluşturup buyrun siteniz diyip pazarlıyorum almak isterseniz yıllık 3000 dolar diyorum. özelliklerini de listeliyorum. 15-20 firmaya anca atmışımdır çünkü sektör küçük niş bir alan. şimdi türk olanları müşteri olarak aldım. bana maliyeti 2k dolar olamayan sistemde 5 tane müşterim var. dil özelliği ekleyip diğer ülkelere de bu şekilde pazarlayınca 2k-3k dolar masraf yaptığım şeyin bana düzenli gelir sağlamış hale geliyor.

sözün özü, sektörlere bakın. Özellikle logo.com.tr gibi firmaların olduğu sektörlere bakın. onların hizmet verdiği sektörlerde büyük firmalar değil küçük firmalara gidin çünkü onlar logo gibi firmaların yazılım maliyetlerine katlanamıyor ama siz onları müşteri olarak direk alabilirsiniz.