iowa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herkes sen gibi şanslı olmayabilir. bu bahane değil, gerçek.
Hocam inanın gerçekleri en az buradaki arkadaşlar kadar biliyorum. Kirada otururken ailemi İstanbul'a gönderdim o sıra cebimde 0 TL vardı. Annemden aldığım 200 TL tutar kaldı (para olmadığını bilmiyorlardı) asgari kadar kazanıyordum.

O gün bir banka oturup forumdaki satış konumu açtım.

Bu şans değildi, çalışma ve farkındalık diyelim.
Bu gün yine asgari ücret alsam yine evimi geçindiririm. Evet o para hiç bir şeye yetmiyor ama zaten asgari ücret sadece Zaman kazanmak için. Ek gelir ek iş yapabilmek için zaman kazanmak.

Bir Ömür asgari ücret alan kişiye bir şey diyemem o onu hak ediyordur.

Annem işe girdiğinde asgari ücret alıyordu, yıllarca öyle devam etti, şuan 55k maaşı var net, üstüne 23k da emekli parası alıyor (son 1 sene daha çalışacak)

Kardeşim asgari ücrete çalışıyordu şuan 35k maaş alıyor (tek bekar, şimdi forklift ehliyeti alacak)

Asgari ücretle çalışırken 170k kredi çektim 2 yılda hem ödedim hem de ihtiyaçlarımı karşıladım (yetmeyen tutar) kayıtları duruyor bankada...

Sadece çözüm üretmek zor geliyor bazılarına, gece 3-4 e kadar çalıştığım zamanlar oluyordu.

Bir inat ya da ego değil bu, öğrenilmiş tecrübe.

Bakın aylık 90k alıyorum ama hala ufak tefek bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Neden daha iyisi olmasın?