sanalyus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuanda forum sahibi biri olarak yazıyorum. Öncelikle büyük bir forum girişimim oldu. Bir abimize açtım, kitlesi vardı kitlesini foruma çekti. Ama zamanla eski popülerliği olmadı. Evet organik aramalar, ziyaretçi hiti var. Ama online üye sayısı %50 düştü. Site 1,5 yılı tamamladı.

bu süreçte kendim genel değilde, niş bir sektörde ilerlemeyi tercih ettim. Çok araştırma yaptım, genellikle insanların cevabına yönelik, yapay zekanın çok tecrübe etmediği bir sektör oluşturayım istedim. Sağdan soldan çevreden insanları foruma üye yaptım. Şuan geriye 5-6 online kullanıcı kaldı.

ziyaretçi geliyor, hit var ama forum içi etkileşim yok. İnsan deneyimine dayalı konularda bile yapay zeka cevapları önde çıkıyor.

kısaca: genel forumlarda iş çok zor, niş sektörde de pek kolay değil. İnsanlar blog sitesine yorum bile yazmazken, foruma hiç üye olmuyor.

yine de başlayacam diyorsanız, aklınıza yatan herhangi bir yazılım kullanabilirsiniz. Xenforo kullanıyorum. Daha kolay, görsel olarak daha güzel geliyor. Ve oldukça fazla eklenti seçeneği mevcut. Kullandığım eklenti sayısı 6 olması lazım. Gereksiz ufak tefek şeyler için eklenti yüklemedim. Ücretsiz Temayı da optimize ettim, hatalarını düzelttim. Gayet hızlı şekilde kullanıyorum.
Hocam değerli verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Hocam forum sitenizin adresini yazabilir misiniz bakabilir miyim sizin içinde uygun ise incelemek isterim.
Hocam para kazanma internet işleriyle ilgili bir forum olsa acaba kitlesi kolay bulunabilir mi?
Yoksa daha niş forumlarmı deneme liyim acaba.
Bu arada hocam konunet.com domainim mevcut sizce domainim nasıl forum için teşekkür ederim