Selamlar,
hostingbul.com.tr alan adını yeni aldım. Domaini boş bırakmak veya direkt hosting firması kurmak yerine biraz daha farklı bir proje yapmak istiyorum.
Aklımdaki sistem kısaca
hosting sektörünün Akakçe/Cimri tarzı karşılaştırma platformu olması.
Hosting firmaları sisteme dahil olacak, paketlerini ekleyebilecek. Ziyaretçiler de ihtiyacına göre firmaları ve paketleri karşılaştırabilecek.
Örneğin;
- Web Hosting
- WordPress Hosting
- Reseller Hosting
- VDS / VPS
- Dedicated Server
- Domain
gibi kategoriler olacak.
Kullanıcı disk, trafik, RAM, lokasyon, fiyat gibi özelliklere göre filtreleme yapıp kendisine uygun paketleri görebilecek. Firmalar ve paketler için kullanıcı yorumları/puanlamaları da eklenebilir.
Bir de
"Hosting Bul" şeklinde basit bir sistem düşünüyorum. Kullanıcı birkaç soruya cevap verecek:
Ne için kullanacaksın?
Bütçen ne kadar?
Türkiye lokasyon gerekli mi?
Tahmini ziyaretçi/trafik ne kadar?
WordPress, e-ticaret vs. kullanacak mısın?
Verdiği cevaplara göre sistem uygun hosting/VDS paketlerini önerecek.
İlerleyen dönemde bunu biraz daha geliştirip kullanıcı direkt ihtiyacını yazdığında uygun paketleri sıralayan bir yapı da yapılabilir.
Gelir modeli olarak firmaların öne çıkarılması, sponsorlu paketler, reklam alanları ve satış/yönlendirme üzerinden komisyon gibi seçenekleri düşünüyorum.
Amacım sadece "en ucuz hosting hangisi" sitesi yapmak değil. Gerçekten hosting alacak kişinin onlarca firmayı tek tek gezmeden ihtiyacına uygun firmayı ve paketi bulabileceği bir platform oluşturmak.
hostingbul.com.tr isminin de bu proje için oldukça uygun olduğunu düşünüyorum.
Sizce böyle bir proje Türkiye'de tutar mı?
Sistemde mutlaka olması gereken özellikler sizce neler?
Özellikle hosting firması işleten veya sektörde olan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.
Her türlü olumlu/olumsuz yoruma açığım.