webtasarimofis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun uzun yazmışsın çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim kardeşim klavyenin sağlık emeğine sağlık yazdığım gibi epeydir piyasadan uzak olduğum için bilmiyorum rakamları ve diğer arkadaşım da dediği gibi r10 da bunu 250-300 TL'ye yapacak kişiler de vardır eminim elindeki hazır paneli değiştirip değiştirip kullananlar çok gördük burada ya da internetten buldukları scriptleri çakmaya hazır arkadaşlar var onu da biliyoruz Ben zaten r10 piyasası için sormadım benim genel çevremden isteyenler için sordum.
Anladım hocam yırtdışına yapılacaksa iş piyasasını bilmiyorum ama dediğim gibi müşteri talepleri ve sizin müşteriye sağlayacağınız bilgi deneyim tecrübeye göre bu iş 70.000'e, 100.000'e kadar TR'de fiyat çıkar.

Ödeme koşulları da etkiler ben birine işi 25'e yaparım birine 50'ye yapmam bu da ayrı bir durum. Ama müşteri istekleri çok basit tutuyorsa belli ki ödeyesi de yoktur min. ne kadara yaparım derseniz o fiyat yazılır ve yapılır.

Ama PSD şablon çıkartıldıysa da belli ki işe yatırım yapılıyordur, itinalı bir iş isteniyordur etraflıca bir çalışma kapsamı yapılır. O zaman dediğim gibi fiyat artar. Buna içeriğin dahil edilmesi, SEO ile ilgili çalışmalar, sitede yer alacak grafik çalışmaları (Bir müşterimiz bu konuda çok kılçıktı iş lastiğe döndü)

Saatlik olarak hesaplama ile ilgili bir hocamız yazmış saatlik olarak da ben bir süre hizmet verdim onun fiyatını buraya yazmiyim ama saatten hizmet vermek yerine iş hesabına göre de verilebilir tabi maliyetlerinizi de hesaba katarak. Detay olarak belirttiğim opsiyonları değerlendirin hocam ona göre ortalama bir fiyat çıkar.

Müşterinin talebine göre artar dediğim de mesela SEO doneleri de sağlayacaksınızdır rakiplerle ilgilii yol haritası ile ilgili, takvim ile ilgili, showroom gibi kullanılacak bir siteyse grafik tasarım çalışmaları, müşterinin site yaptırdığı alanla ilgili vs. size soracağı sorular, işi yeni kuruyorsa ya da sizin piyasasını bildiğiniz bir yere açılıyorsa prosedürleri aktarmanız, kargolar, muhasebesel işlerle ilgili bilgilendirmeniz yani müşterinin ihtiyacı olabileceklere, taleplere ve bunlara verebileceğinize karşılıklar da benim vereceğim fiyatı etkiler kendi açımdan.