Bursa'dayım akşamları rahatlamak için sahilde yürüyeyim diyorum eve döndüğümde daha da stresli bir şekilde eve dönüyorum.
Youtube'da Hindistan vlogları izlerdim, artık resmen bulunduğum yerdeki sokaklar Hindistan'ı anımsatıyor.
Neden böyle düşüncedeyim liste şeklinde sıralıyorum:
1-Seyyar satıcı sorunu var. Adamlar zabıta çalışmadığı için o kadar çoğaldılar ki sahilde rahat bir şekilde yürüyemiyorsunuz. Adamların eşgali ise daha vahim.
2-Her yerde sokak köpeği var. Yerler mayın tarlası gibi her yerde köpek boku var. Kaç kere ayakkabı ile üstüne bastığım için ayakkabımı çöpe atmak zorunda kaldım.
3-Motosikletler her yerde. Sahildeki yayaların yürüyüş yolunda bile adamlar utanmadan sürüyor. Ek olarak trafik yolunda sürekli arabaların arasından geçiyorlar. Çok tehlikeli bir hal aldı bu durum.
4-Belediye ücretsiz halka açık bir tuvalet hizmete soktu. Tuvaletlerin neredeyse yarısına zarar verdiler. (Kapağını kırdılar, Muslukları bozdular vs.)
5-Yaşandığım yer haftasonları çok kalabalık oluyor. Bu yüzden sanırım her yer çöp oluyor ve sokaklar çok kötü kokuyor.
6-Bluetooth hapörlörü yanında taşıyıp yüksek seste müzik dinleyenler çok var. Ek olarak yüksek cezası olmasına rağmen yinede arabada yüksek seste müzik dinleyip bütün mahalleyi inletiyorlar.