yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dokümanlardaki "Her taranan sayfa indekslenmez" veya "CWV yüksek sıralamayı garanti etmez" gibi standart Google uyarılarını alıp, "Demek ki hızın ve tarama bütçesinin etkisi yoktur" sonucuna varmak tamamen mantıksız yaklaşımdır.
SEO ve web mimarisinde hiçbir faktör %100 "garanti" vermez; her şey ihtimalleri ve verimliliği artırmakla ilgilidir.

Tarama Bütçesi (Crawl Budget) & İndeksleme: Sunucu rahatladığında Googlebot siteyi daha sık tarar. Taranan sayfa sayısı arttıkça, kaliteli içeriklerin indekse girme ihtimali ve hızı teknik olarak artar. Kimse "her taranan sayfa kesin indekslenir" demedi; verimliliğin arttığı gerçektir.

Sıralama Sinyali: CWV tek başına mucize yaratmaz; ancak algoritmanın değerlendirdiği yüzlerce sinyalden biridir.

Sözlük tanımlarına ve dokümanlardaki "garanti değildir" dipnotlarına sığınarak teknik altyapı gerçeklerini yok sayabilirsiniz. Konu zaten okuyan herkes için fazlasıyla netleşti. İyi forumlar.

NOT: ''Sen once yazdigimi anla, sonra laf et, ben sana kaynak gosteriyorum, sen hala anlamamkta inat ediyorsun'' haddimizi bilelim!
Benimle bu uslupta kimsenin konuşmaya atışmaya hakkı yoktur! NOKTA!

Uslup derken sizin uslubunuz? "İşte tam olarak anlatmaya çalıştığımız ama anlamamakta direndiğiniz nokta bu: Siz olaya sıfır-bir mantığıyla bakıyorsunuz. "

Sunucu sorunu varsa altyapi iyilestirmesi tarama kapasitesini artirabilir. CWVde kullanilan sinyallerden biridir. Bunlara zaten itiraz etmedim.
Itirazim cok basit: Paylastiginiz PageSpeed/Cwv gorseli, bu sitede sunucu bottleneck oldugunu, Crawl stats'in arttigini veya indeks artisinin hizdan kaynaklandigini kanitlamiyor.
Genel bir mekanizmanin varligi, o mekanizmanin bu olayda sonucu meydana getirdiginin kaniti mi oluyor. Bunun icin onceki ve sonraki crawl stats ile URL durumlarini gostermeniz gerekir.
Konu aslinda "garanti degildir" ifadesi degil, iddianizin olculebilir kanitinin bulunmamasidir.