Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen once yazdigimi anla, sonra laf et, ben sana kaynak gosteriyorum, sen hala anlamamkta inat ediyorsun

"Daha fazla tarama = indeks sayisi dogal olarak artar" sonucu teknik olarak zorunlu degildir. Google kendi crawl budget dokumaninda, taranan her sayfanin indekslenmeyecegini acikca belirtiyor.
Crawl Stats grafigi taramanin arttigini gosterebilir, indeks artisinin hiz nedeniyle gerceklestigini degil. Paylastiginiz CWV gorseli ise Crawl Stats bile degil.
https://developers.google.com/crawli...s/crawl-budget
Ayrica CWV'nin bir sinyal olmasi, "benzer rakiplerde hizli olan kesin one gecer" demek degildr. Bu sizin yorumunuz. Google, iyi CWV sonuclarinin yuksek siralamayi garanti etmedigini acikca soyluyor.
https://developers.google.com/search...age-experience
Hiz onemlidir, ancak paylastiginiz gorsel hala basliktaki indeksleme iddiasini kanitlamiyor NOKTA
Dokümanlardaki "Her taranan sayfa indekslenmez" veya "CWV yüksek sıralamayı garanti etmez" gibi standart Google uyarılarını alıp, "Demek ki hızın ve tarama bütçesinin etkisi yoktur" sonucuna varmak tamamen mantıksız yaklaşımdır.
SEO ve web mimarisinde hiçbir faktör %100 "garanti" vermez; her şey ihtimalleri ve verimliliği artırmakla ilgilidir.

Tarama Bütçesi (Crawl Budget) & İndeksleme: Sunucu rahatladığında Googlebot siteyi daha sık tarar. Taranan sayfa sayısı arttıkça, kaliteli içeriklerin indekse girme ihtimali ve hızı teknik olarak artar. Kimse "her taranan sayfa kesin indekslenir" demedi; verimliliğin arttığı gerçektir.

Sıralama Sinyali: CWV tek başına mucize yaratmaz; ancak algoritmanın değerlendirdiği yüzlerce sinyalden biridir.

Sözlük tanımlarına ve dokümanlardaki "garanti değildir" dipnotlarına sığınarak teknik altyapı gerçeklerini yok sayabilirsiniz. Konu zaten okuyan herkes için fazlasıyla netleşti. İyi forumlar.

NOT: ''Sen once yazdigimi anla, sonra laf et, ben sana kaynak gosteriyorum, sen hala anlamamkta inat ediyorsun'' haddimizi bilelim!
Benimle bu uslupta kimsenin konuşmaya atışmaya hakkı yoktur! NOKTA!