Bir süredir aktif olarak geliştirdiğim iki farklı uygulama projem bulunuyor.
Her iki projeyi de yalnızca tarayıcı üzerinden çalışan sistemler olarak değil, PC ve mobil platformlarda kullanılabilecek bağımsız uygulamalar olarak geliştiriyorum.
Bir uygulama , şu anda PC tarafında çalışan ve geliştirmeye devam ettiğim uygulamam. Yakın zamanda mobil uygulamasını da yayınlamayı planlıyorum. PC ve mobil tarafı aynı kullanıcı hesabı ve veriler üzerinden senkronize şekilde çalışacak.
Diğer uygulama tarafında ise hem bilgisayar hem de mobil uygulama geliştirme süreci devam ediyor. Burada da iki platformun ortak bir backend/veritabanı altyapısı üzerinden çalışmasını hedefliyorum.
Dolayısıyla klasik bir web sitesi barındırmaktan ziyade; iki ayrı uygulamanın API, kullanıcı hesapları, veritabanı, dosya/veri işlemleri ve PC–mobil senkronizasyonunu karşılayabilecek bir sunucu altyapısına ihtiyacım var.
Projeler henüz başlangıç/geliştirme aşamasında olduğu için ilk günden yüksek maliyetli bir altyapıya geçmek istemiyorum. Ancak kullanıcı sayısı arttığında sistemi sıfırdan taşımak yerine, mevcut altyapıyı CPU/RAM/depolama açısından kolayca büyütebilmek benim için önemli.
Başlangıçta mümkünse aynı VPS/VDS üzerinde çalıştırıp, projeler büyüdükçe altyapılarını ayırmayı düşünüyorum.
Bu tarz PC + mobil uygulama backend'i barındıran arkadaşların hangi firmaları/çözümleri kullandığını merak ediyorum.
R10 üzerinden hizmet veren arkadaşlar da tekliflerini iletebilirler. Teklif verirken mümkünse CPU, RAM, NVMe kapasitesi, trafik, lokasyon, yedekleme imkânı ve aylık/yıllık fiyatı belirtirseniz sevinirim.
Ayrıca bu iki proje için başlangıçta nasıl bir sunucu konfigürasyonuyla başlamam gerektiği konusunda teknik önerilere de açığım.
Teşekkürler.