Evet, doğru tahmin ettiniz.
Lüks beklentisi olanlar için uygun değildir. Ama köy tarzı, neşeli insanlar, durduraksız akan hayat isteyenler için birebirdir. Ha eğer ben bütçe sorunu yaşamam derseniz başkentte çok lüks bir hayat yaşayabilirsiniz. Yemekler ülke geneli neredeyse aynı bantlarda... Ben şahsen burada yaşamak istiyorum. Fare, kertenkele gibi birçok canlı şehirde bile karşınıza çıkabiliyor. Büyük bir altyapı sorunu mevcut, nehirler oldukça kirli... İnsanların çöplerini atma alışkanlığı neticesinde böyle olmuş. Bunların dışında çok ucuz bir yer. Trafik aşırı yoğun, yollar da epey kötü Türkiye'ye kıyasla... Türkiye'den sıkıldıysanız bir denenebilir.
Epey uzak, ancak büyükelçilikteki işlemler için gideceğim. O zaman uğrama şansım olursa buradan da güncellerim durumu
Bir çok ülkeyi gezmiş biri olarak bende bir kaç yorumda bulunmak isterim hocam izninizle, Türkiye Endonezya kıyaslaması bence yapılmamalı ama şehirden şehre ciddi farklar var. Özellikle yol konusunda Endonezya’nın Türkiye’den belirgin şekilde geride kaldığı yerler mevcut yollar daha dar, motosiklet sayısı çok fazla ve trafik oldukça yoğun. Buna karşılık yaşam maliyeti, özellikle yerel standartlarda, Türkiye’ye göre daha uygun olabiliyor.
Türkiye’nin altyapı, yol kalitesi, ulaşım ve şehirleşme konusunda genel olarak avantajı var. Türkiye'nin yol standardının zaten oldukça iyi olduğunu da hesaba katmak lazım Endonezya ise daha tropikal, daha sakin/köy tarzı yaşam isteyen ve kültürel olarak farklı bir deneyim arayanlara hitap ediyor. Lüks beklentisi yüksek olan biri için her bölgesi uygun olmayabilir. Bütçesi yüksek olan için ise Jakarta gibi büyük şehirlerde oldukça farklı seçenekler var.