Beansandrice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam selamlar. Ben de yaklaşık beş ay önce sigarayı bıraktım. Bıraktıktan sonraki özellikle ilk 2-3 aylık dönemde, senin anlattıklarına benzer şekilde vücudumda birçok değişiklik yaşamaya başladım. Yaklaşık 10 kilo aldım; ayak tabanlarımda ağrı, boynumda nodüller, göz ve kol tarafında çeşitli problemler gibi daha önce pek yaşamadığım bazı sağlık sorunları ortaya çıktı. Bunların bir kısmının doğrudan sigarayı bırakmakla değil, beraberinde gelen kilo artışı ve metabolizmadaki değişimlerle bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.

Bu süreçte birkaç farklı doktora da gittim. Bana anlatılan kadarıyla sigara, nikotinin etkisiyle metabolizmayı hızlandırabiliyor, iştahı baskılayabiliyor ve bağırsak hareketlerini artırabiliyor. Bu nedenle bırakınca iştah, kilo, bağırsak düzeni gibi konularda bir süre değişiklik yaşanabiliyor. Daha önce fark edilmeyen bazı problemler de bu dönemde daha belirgin hale gelebiliyor.

Ben ilk aylarda açıkçası çok daha fazla sıkıntı yaşadım. Şu an beşinci aydayım ve başlangıca göre belirgin şekilde daha iyiyim. Çıkan problemleri de tek tek doktor kontrolüyle halletmeye çalıştım ve zaman içerisinde vücudumun yeni düzene daha fazla alıştığını hissettim.

Tabii herkesin süreci aynı olmaz ama iki ay bence hâlâ oldukça erken bir dönem. Önümüzdeki aylarda bağırsak düzeni, iştah ve genel enerji konusunda toparlanma yaşaman mümkün. Yalnız devam eden veya yeni ortaya çıkan ciddi bir şikâyet varsa bunu doğrudan sigarayı bırakmaya bağlamadan doktora görünmekte fayda var.
Kısacası ben kendi adıma ilk 2-3 aya göre beşinci ayda çok daha iyi durumdayım. Umarım sende de zamanla benzer şekilde düzelir hocam.
teşekkürler güzel yorum için bende hep araştırdığıma göre senin dediklerine benzer şeyler gördüm