eylemler sonuçları doğurur. Ben zamanında Deist olduğumda "onların malı mülkü varsa, bizim de allahımız var" kavramını görünce "benim allahım kim o zaman" diye sorgulamıştım. Haliyle de inancımı yerine getirmemeye başladım.
Sonra eylemlerimi değiştirmeye başladım. Allahın yarattığına karşı sorumluluk bilincin var ama Allaha karşı sorumluluğunu yerine getirmiyorsun ? Bu yüzden de namaza başlamıştım.
Namaz kıldığım dönemde islam ve din kavramını üst perdeden konuşan adam yoktu. Çevremdeki arkadaşlar zaten fikirlere karşı saygısı olunca namaz kılma hevesin kırılmıyor.
Neyse sonra iş değiştirdim. Çalıştığım iş yerinde tüm vakit namazlarını kılan ama fikir olarak dar görüşlü bir büyüğüm olduğu için namazı kılmayı bıraktım. Siyasi fikirleri din ile çarpışsa da, savunduğu idealler yüzünden müslüman olmadığım çıkarını çıkarınca saldım.
Yaklaşık 2 senedir de namaz kılmıyorum. Cuma'ya da 10 senede taş çatlasın 50 kere falan gitmişimdir.
Burada da mesela bunu görüyorum. Adamın birisi yazmış "cehennemde yanacaksın." bir başkası da noktalama işareti koymadan sanki Allahın verdiği emirle insanları yönlendirmeye çalışıyor. Senin kafanda zaten biz müslüman değiliz ki fikirlerini yazsan kim dikkate alacak