Varietyshop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen kendin için kıl Bak sana söylüyorum cemaate gitme istemiyorsan cuma namazları hariç bide vacib namazlar hariç sünnet sünnetler senin tercihin ister kılarsın ister kılmazsın kılarsan çok büyük avantaj çünkü Allahın en mübarek kulu ve peygamberinin şefaatine nail oluyorsun şefaat konularına şuan girmicem çünkü daha yeni namaz kılmaya başlayacaksın belki bu yorumdan sonra kafan karışmasın ama çok derin konular sen şimdilik farzları kılmaya bak ama kılarken nolursun bilgilerini ehli sünnet hocalardan almaya çalış hocalara güvenmiyorsan yzye sor zaten en mantklı cevabı genelde karşılaştırıp sana verir ama tarafsız bir şekilde cevap vermesini iste çünkü taraflı olursa sana birazdan söyleyeceğim yollardan rastgele birine düşme ihtimalin var sana islama en çok zarar veren yolları/insanları söylicem onların yolundan gitmezsen ehli sünnette sahabei kiramın yolunda kalırsan kafan rahat olur
1. yol Şiiler/Aleviler Hz Aliyi İlahlaştırmaya kadar giden kolları var iftira ve yalan hadis uydurma bidat sokma bunlarda çok var şöyle düşün müslümanların %80i sünniler sahabeler nedir doğal bir blockchain zinciri değilmi yani bir sürü sahabenin bir başka nesile ilettiğinini yanlış olma ihtimali olmazki bu sahabelerde peygamber efendimiz ve Allah tarafından övülmüş zatlar işte bizim bu şii alevi dediğimiz tayfa full yalan ve iftira üzerine kurulu hepsi öyledir demiyorum ama çoğunluk öyle sen buyüzden mütavatir (en güvenilir) sahih(güvenilir) hadislerden şaşma çünkü zayıf ve uydurma hadisler bunların döneminde çok oldu zaten alevilik şii temelli sünniliktir yaklaşma kaç namaz onlarda yok adamlar peygamberliğin aslında Hz Aliye verildiğine inanıyorlar kısacası sıkıntılı bu yol
2. yol Selefiler/Vahhabiler Vahhabiler şuanki suudların mezhebidir hadis inkarcılığı ve hariciliğe dayanır Peygamberden daha iyi dini bildiğini iddia ederler Selefiler çok detaylı ama vahhabilerin bir koludur youtubeda bir sürü reddiyesi var ebu hanzaladan uzak dur canlı bomba olarak müslümanların üzerine gönderir onlara göre biz kafiriz .d yada yzye sorsan detaylı anlatır

3. Yol Zayıf Hadisçiler/ uydurma hadisçiler Hayalhanem ve türevi kanallar çok kullanıyor tabi her videosunda yok ama yeni başlayan biri için çok yanlış yola sevk edebiliyor Bazı uydurma hadislerde Peygamberi haşa ilahlaştırma var Bazılarında Arap milliyetçiliği için yapılmış uydurma hadisler var Bazıları Tamamen alakasız uydurma hadisler Doğru Araştırmayla burdan rahat korunursun Hayalhanem izleyebilirsinde Öyle uçuk kaçık hikayeler anlatılıyorsa bir videoda o videoyu sorgulamanda fayda var

4.Yol fetöcüler Bunu anlatmaya gerek yok dini tahrif etme diyalogculuk peygamberi inkar ful bunlarda var

Şunu asla unutma doğru sorgulamak islamın temellerini oluşturur bu 4 yol gibi nice kötü yollar var tavsiyem Ehli sünnet 4 hak mezhepten şaşma onlara yönelik alimlerden bilgiler edin bide asla şöyle bir şüphen olmasın niye 4 tane mezhep var 1 doğru mezhep yok çünkü bazı olaylar yoruma açıktır günlük hayatta peygamber efendimizin yaşadığı, Bide Şöyle bir avantaj var Alim Akıl yürütüp doğruyu bulursa 2 sevap bulamazsa 1 sevap vardır çabasıda sevaptır buyüzden kafan rahat olsun 4 hak mezhepte çok bir farklılık çekmezsin tasavvufa girme şuan sıkıntılı mevzular var orda zaten cemaat gibi bir niyetin yok henüz tasavvufada çok gerek yok bence rabıta(şeyh mürid falan filan cartcurt) bidattır o tarz şeyler sahabei kiram bile böyle birşey yapmamış 4 hak mezhepten şaşma Allah cümlemize hidayet versin Hayırlı Akşamlar inşAllah başlarsın dualarım seninle
Hocam ben mezheplere inanmiyorum.
Aslina bakarsan farkli dinlerinde olduguna inanmiyorum. Allah birdir. Tektir.
Ornegin siiler bizlere kirli musluman derler. Bizimle beraber namazda saf tutmazlar(birebir canli yasadim)
Ben tam olarak şuyum hocam;
Elhamdulillah muslumanim, ancak hicbir mezhebe veya baska birseye bagli degilim. Rehberim kurandir. Kuran harici hadisi serifler misal, benim icin supheli yaklasilmasi gereken, dogrulugu sadece mantik dahilinde dogrulanan seydir.
Ancak mevzu bunlar degil. Ben namaz kilmak istiyorum zaten. Amma velakin dunya uzerinde ne kadar pislik varss hepsi muslumanlardan ciktigindan, ulkemizde de birebir bir cok pislige sahitlik ettigimizden erteliyorum sadece. Ha bu hic kilmiyorum anlamina gelmiyor. Ara ara cuma namazlarina gidiyorum. Degisen birsey var mi yok mu diye soyle bir bakiyorum. En son gittigimdd akil yoksunu imam televizyonlardaki uzay temali cizgifilmlere takmis, izletmeyin cocuklariniza dedi. Bu tarz bir olusumun icinde bulunmak istemiyorum.