hakan79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öndeki iki dişime kanal tedavisi yapıldı ve iki dişi birleşik şekilde kaplama diş takıldı. 2 ay önce. Bugün yemek yerken iki dişim kökünden kırıldı. Yani orjinal dişimden küçük bırakıyorlar ya onlar kökten kırıldı.
Dişçi sorun çıkartabilir sen kırmışsın diye. Herhangi bir kanunsal hakkım var mı bununla ilgili? Kökte bıraktıkları dişlerin sağlamlığını ben bilemem röntgen vs çekmişlerdi. Ekmek yerken kırıldı resmen.
daha önce başına gelen var mı?
Yakın zamanda İstanbul Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde benim de başıma benzer bir durum geldi. Belirttiğiniz gibi, iki dişime kaplama yapıldı. Meğer dişlerimde çürük varmış. Yaklaşık 45 gün boyunca ağrı çektim ve sonunda kaplamaları söktürmek zorunda kaldım. Özel bir klinikte kaplama sökülürken dişim kırıldı ve çekilmek zorunda kaldı.
Doktor hatası nedeniyle iki dişimi de kaybettim. Şimdi implant yaptıracağım. Konuyla ilgili CİMER’e şikâyette bulundum. Hastaneye de şikâyet ettim. Başhekim yardımcısı, “Çürük varken kaplama yapılmaması gerekirdi, bu konuda haklısınız.” dedi. Ancak en fazla doktorun uyarılabileceğini söyledi.
Sonuç olarak olan benim dişlerime oldu. Hem iki dişimi kaybettim hem de şimdi implant için tekrar masraf yapmak zorundayım.