Amasya'ya bedelli gittim bende, geleli birkaç hafta oldu. Sıcaktan dolayı atış ve yürüyüş yaptırmadılar. Sadece son hafta, sabah ve akşam yemin töreni hazırlığı oldu, sürekli prova yaptık. Ne kadar öneri ya da şikayet dinlersen dinle, Amasya'nın hangi bölüğüne hangi takımına düştüğün bile çok farkediyor. Biz hergün duş alabiliyorduk, duş yeri dışarda olanlar da var. Bazı bölüklerin yatakları/tuvaletleri daha yeniydi. O yüzden tamamen şans işi, bedelli olduğun için çok zorlamıyorlar. Her tarzdan insan var, nöbet tutmak istemeyen, tuvalet ya da koğuş temizlemek istemeyen. Çok münakaşaya girmeden vaktini tamamlamaya çalış, çünkü ufak bir sürtüşme olsa bile ceza alma ihtimalin oluyor, uzayan birkaç kişi oldu. Askercell 1600 tl ama almana gerek yok, orda biraz korkutuyorlar alman için. Arama üstünkörü yapılıyor biraz, ağrı kesici vb alabilirsin. İçeride zaten herşey satılıyor kulaklıktan, temizlik malzemelerine, kıyafet, abur cubur dolu heryerde. Aramada güneş kremi, deodorant (açıksa), ilaç vb alıyorlar ama dediğim gibi üstünkörü olduğu için sakla altlara, aynı şeyleri içerde satıyorlar. Ben yeni geldim çok sıcaktı, zaten sıcaktan dolayı atış/eğitim yapılmadı.