Merhaba makale yazma işi maalesef artık getirisi yetmeyen iş kolu.

1-2 ayda öğrenilip yapabileceğiniz ve aslında güzel para kazanabileceğiniz iş fikirleri yazayım. Kadın olduğunuzu varsayarak yazıyorum.

Tümünde maalesef sosyal medya kullanmak zorundasınız, çevreye iş yapmak yerine bütün ülkeye açılmanın tek yolu sosyal medyadır.

1- kahve sohbetleri : Türk kahvesi yapıp (mümkünse yaptığınız farklı tarz kahve konseptlerini ayrı çekin, onları ayrı yayınlaraınız) balkon, salon veya uygun bir yerde karşınızda biri varmış gibi sohbet etmek. Örneğin bu günün konusu altın gününde ne giyeyim gibi

Sadece izlenme ile değil seriye bağladığınızda alacağınız sponsor içerikler sizi ihya edebilir. Eşime söylemiştim ama oralı olmadı.

2- kahvaltı hazırlama: bu bir eğitim gerektirebilir ama amatör başlayıp eğitim alarak uzmanı olabilirsiniz. Burada tek, 2 kişili, aile, misafir gibi farklı ortamlarda hazırlanabilecek kahvaltı türleri üzerine çalışabilirsiniz.

3- mutfak, banyo, çocuk odası gibi evin özel bölümlerinin bakım, temizlik, dekorasyon gibi içerikler, her hafta bir yeri yeniden değiştirebilirsiniz. Böylece izleyici farklı alternatifler görebilir, masraflı görünebilir ama iş gibi düşüneceğiniz için amatörden başlayıp 1 milyoncularla idare edersiniz, sabunluğu değiştirin, klozet kapağı, paspas v.b

4- dedikodu: öğle saatinde çayınızı kahvenizi alın, bir komşunuzla veya karşınızda biri varmış gibi dedikodu yapın, haberleri tarayın dedikodu yapılacak konuları isim mekan değiştirerek yapın

5- sunum ve karşılama törenleri: bu konsept başlı başına hazinedir. Çay, kahve, kısa aperatifler, komşular, arkadaşlar, akrabalar, vb çeşitli gün ve zamanlar için sunum ve karşılama töreni hazırlayabilirsiniz.

6 - ev hikayleri: haberleri tarayın ev içerisinde olmuş, olabilen veya olacak durumları hikayeleştirin, insanların dikkatini çekecek konular seçebilirsiniz (size uygun)
Örneğin apartmanların arasındaki gecekonudan gece gelen gizemli gürültüler gibi

7- balkon,.salon bitki yetiştirme, sebze yetiştirme bakım günlükleri

8- evcil hayvan : cins kedi sahiplenin mümkünse zıt türden olmak üzere 2 tane. Bunların ve ev halkının günlük yaşamı

9- fal büyü : her hafta bir falcı çağırın burçlara özel yorumlar yapsın, sonraki haftalara özel izleyicilerden kahve fotoğrafları isteyin (canlı yayın olabilir)

Bunlar arttırılabilir ancak hepsinin zaman alacağını emek harcamanız gerektiğini bilmelisiniz. Her halükarda başkasının işinde çalışırmış gibi yapabilrseniz başarılı olabileceğinize eminim. Zira bir çok kadından farklı olarak iş fikri istiyor olmanız dahi başarabileceğinizin göstergesidir.

İyi forumlar