Merhaba;
Madem konuyu açtınız şöyle açıklıyım. Sistemin açıklarını bilen kişiler zaten bunu ticaret konusu haline getirmiş veya kendi çıkar ve menfaatleri için kullanmaktadır.
Birçok fenomenle, fenemon olmak istiyenlerle iç içeydik. Bizde bu işin içindeydik 2020 de bıraktım. Çünkü youtube çocuk yasası çıkardığı için gelirleri ortalama 3 tl den 0.35 kuruşlara indirdi. Doğal olarak çoğu kişi pes etti ve bıraktı.
Yetişkin fenemonler yetiştiriyordum baktımki gelen kişiler egolu, zengin, havalı, aile parası yiyen, rahat, gevşek ve çoğu dik kafalı idi. Hatta müzik ses stüdyosu bilem kurdum yapımcılık belgesi aldım.
Heee şunu açıkça ifade edebilirim para varmı aklınıza yetmeyecek kadar.
Hemen yan komşumda fenomen sadece tiktok canlı yayınlarından 300-500 bin alıyor. Bir arkadaşım bir yıl içinde borçlarını ödeyip evini arabasını aldı.
Salih reisi bilmeyeniniz yoktur diye tahmin ediyorum. Adam kepçe operatörlüğünden dünyanın en çok izlenen kanalına dahip tek Türk tür. He illegal real her türlü izlenim için taktikleri ve algoritmayı bilen birkişi ve ruslarla çok güzel işler çıkardı. salihreis sülalesini youtuber yaptı aklınıza gelmeyecek kadar mal varlığına sahip oldu. Türkiyenin en büyük abonesine sahipti izlenmeleri günlük 100 milyonun üzerindeydi diğer yan kanalları ile. Bir çok yan kanalı vardı. İyi kötü ama kendisini hep taktir ettim. Çünkü bir türk ismini dünyaya duyurdu haberlere çıktı herkes onun hakkında içerikler oluşturdu.
Youtuber ların çoğuna bakın ilk videolarından son videolarına zaten nasıl para kazandıklarını anlarsınız. Evi, arabası, ekipmanı, giyimi kuşamı.
Bakın sadece bir örnek vereyim bunlar youtubenin algoritmasını bilen youtube partner firması kaç defa partnerlikleri elinden gitti ama her seferinde kendi içlerinden bir başkası aldı eskiler belki bilir. Ajanslarda eşleşen yapıp paraları kaldıranları hatta Türkiyedeki bazı partnerlerde bundan nasibini aldı.
Spamcılar kendilerini çok iyi bilir. Bu youtube konusu kilittir kimse kimseye sırrını anlatmaz söylemez çünkü bu işin cıvığı çıkar ve bu işlerden ekmek yiyenleri baltalamış olur. Nitekimde öyle birçok olaylar oldu.
Youtuber ların kendi aralarında whatsapp gurupları vardır. Her sektörün kendi aralarında gruplaştığı haber aldığı konuştukları ama hepside birbirlerinin kuyusunu nasıl kazarım, nasıl ben ondan daha fazla izlenirim, nasıl geçerim çekememezlikleri hat saffadadır. O masum gülümsemelerin arkasındaki hır, azim, liderlik, üstünlük hepsini yedi bitirdi.
2019 da 1 günde 100 milyonun üzerinde videosu izlenir. Youtube işi yapanlar bu işi bilir. Eşleşen, benzer içerik, algoritmayı kandırıp popülerleştirerek yapıalan taktikleri.
Hadi size bir kıyağım olsun bu sistemi bir anda yüzlerce kanala aynı başlığı atıp aynı video ve kapak görsellerinden oluşturularak yapılan ve aynı müzik sesleri kullanarak farklı videolarda üretip canlı yayınlarla destekleyip videoya hit kazandırma taktiğidir.
Türkiye de ve dünyada bir ilki yapan bizdik. 2019 da Sıfır yeni açılmış bir kanalı 4 günde 85 bin abone ve 11.5 milyon %100 doğal ve organik izlenme sağlayan tek kişiydik. Başka bir kanalda da 1 günde 8-10 videoyu aynı anda önerilere sokabilen bizdik.
Bakın gerçekten normal özgün kanal youtube işi yapmak isteyen şunu önce bir kabullensin. 1 sene hiç para kazanmayacakmış gibi sürekli içerik üretmeniz lazım ve youtube crator eğitimlerini mutlaka izleyin ama boşa izlemeyin anlayarak anlam çıkararak ve algılayarak. Zaten sizlere orda lafın aralarında tüyoları veriyorlar. Birde rakiplerin kanalını iyi izleyin durun birdaha izleyin kapatın gözlerinizi birde öyle izleyin her açıdan bakın neden diye kendinize sorun ve zamanla sizde keşfedeceksiniz.
Enes baturun ekibi, berkcanın ekibi, ruhinin ekibi çoğu youtuberın kendi aralarında bir sistemi var. Taktikleri ve stratejileri var. Hiçbir şey kendiliğinden oluşmaz.
He bazılarınız şunu diyecektir 50-100 videomdan 1 tanesi çok izlendi evet youtube size 1-2-3 şans verir o şansı değerlendirebilene.
He bir arkadaşımda youtubenin ilk para kazanması aktif edildiğinde eskiler bilir. 1 plaza katını kiralayıp maaşla çocuklara oyun oynatıp içerik oluşturuyordu. O zamanlar atış serbestti spamcılar köşeyi döndü.
Neyse arkadaşlar AFFINIZA SIĞINARAK sakın ama sakın bana youtube hakkında yardım, destek mesaj atmayın. Benim başım yeterince kalabalık ve yoğun zaten. Etiketlemeyin soru sormayın lütfen.
Sadece ufak bir katkım olsun diye açıkladım.
Her sosyal medya kendi içinde kazançlara sahiptir bunuda bilin.
Kimisi organik, kimisi, bot, kimisi spam, kimisi ticaret için ama sonuç olarak herkes bu işten parasını kazanıyor.
Herkese hayırlı sohbetler dilerim...
Saygılarımla...