BurakGrd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, konuyu ve özellikle biyemek.com.tr domainini görünce birkaç şey söylemek istedim.

Bence domainin en güzel tarafı kısa ve akılda kalıcı olması. “Biyemek” ilk bakışta “bir yemek” şeklinde çağrışım yaptığı için yemek, tarif, restoran, gastronomi veya yemek keşif platformu gibi projelere oldukça uygun. .com.tr uzantısı da Türkiye’ye yönelik bir proje düşünüldüğünde ayrıca avantaj.

Ben olsam bu domaini sadece klasik bir yemek tarifleri sitesi olarak değerlendirmezdim. Biraz daha geniş düşünerek; yemek tarifleri, restoran keşfi, kullanıcı yorumları, mekan tanıtımları, yöresel yemekler, şef içerikleri ve hatta ileride yemek siparişi/rezervasyon gibi özelliklerin eklenebileceği bir marka oluştururdum.

Domainin marka tarafında da potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Çok uzun değil, yazımı kolay ve söylediğiniz zaman karşı tarafın aklında kalabilecek bir yapısı var. Özellikle logo ve slogan doğru hazırlanırsa “Biyemek” ismi bir internet sitesinden ziyade doğrudan bir marka gibi kullanılabilir.

Tabii domainin gerçek değerini belirleyecek olan şey sadece alan adı değil. Projenin içeriği, trafik, marka bilinirliği ve kullanıcı kitlesi oluşturulması çok daha önemli. Güzel bir proje kurulup trafik alınmaya başlandığında domainin ticari değeri de ciddi şekilde artabilir.

Yatırım gözüyle baktığımda ise biyemek.com.tr’yi boşta tutulacak sıradan bir domain olarak değil, üzerine marka kurulabilecek bir domain olarak görüyorum. Özellikle Türkiye’de yemek ve gastronomi sektörü çok geniş olduğu için kullanım alanı da oldukça fazla.

Kısacası benim görüşüm: biyemek.com.tr isim olarak başarılı, marka potansiyeli olan ve doğru projeyle değerlendirilebilecek bir domain. Ben olsam satmak yerine önce proje olarak değerlendirirdim. Çünkü asıl değerini proje ve trafik oluşturduktan sonra gösterebilir.
güzel ve detaylı yorumun için çok teşekkür ederim gerçekten tam da kafamdaki vizyonu özetlemişsin dediklerine katılıyorum sadece boşta duracak bir domain değil doğru projeyle çok iyi noktalara gelebilecek bir alan adı marka potansiyelini ben de çok yüksek görüyorum önerilerini ve bakış açını kesinlikle dikkate alacağım zaman ayırıp fikirlerini paylaştığın için tekrar sağ ol sevgili hocam 🙏🏻