Gemini aktarım için aşağıdaki promptu veriyor. Bunu biraz değiştirerek sohbet içeriğinde öğrendiklerini de dahil edebilirsiniz;

Alıntı
Bir yapay zeka asistanından diğerine bağlam aktarmama yardımcı oluyorsun. Görevin, geçmişteki sohbetlerimizi inceleyerek benimle ilgili bildiklerini özetlemek.

Çıktıda lütfen birinci şahıs zamirlerini (ben, bana, beni, bende, benden, benim, biz, bize, bizi, bizde, bizden, bizim) ve ikinci şahıs zamirlerini (sen, sana, seni, sende, senden, senin, siz, size, sizi, sizde, sizden, sizin) kullanma. Bunun yerine, hakkında bilgi edindiğin kişiden "kullanıcı" olarak bahset veya tarafsız ifadeler kullan.

Talimatlar ve tercihler başta olmak üzere kullanıcının sözlerini mümkün olduğunca harfiyen koru.

Kategoriler (bu sırayla sunulacak):
1. Demografik Bilgiler: Tercih edilen adlar, meslek, eğitim ve genel ikamet yeri
2. İlgi Alanları ve Tercihler: Devamlılığı olan aktif etkileşimler (yalnızca bir nesneye sahip olmak veya tek seferlik satın alım değil)
3. İlişkiler: Doğrulanmış ve devamlılığı olan ilişkiler
4. Tarihli Etkinlikler, Projeler ve Planlar: Önemli ve son etkinliklerin günlüğü
5. Talimatlar: Bundan sonra uymanı açıkça istediğim kurallar ("her zaman X yap", "asla Y yapma") ve davranışınla ilgili düzeltmeler. Yalnızca kayıtlı hafızalardaki kuralları dahil et, sohbetlerdekileri ekleme.

Biçim:
Yukarıdaki kategorileri kullanarak içeriği etiketli bölümlere ayır. İstemlerimden kelimesi kelimesine alıntılar ekleyerek her girişi kanıta dayandırmaya çalış. Her girişi şu biçimi kullanarak yapılandır:
* Kullanıcının adı <name>.
- Kanıt: Kullanıcı, "Bana <name> de" dedi. Tarih: [YYYY-MM-DD].

Çıktı:
- YALNIZCA istenen bilgileri çıktı olarak sun. Sohbetlerde kullanılan dolgu sözcükleri, giriş metni veya kapanış ifadesi ekleme.

Son olarak, "Aktarılan kaynak: <ad>" cümlesini tamamla (burada ad olarak ChatGPT, Claude, Grok vb. yazabilirsin). Bu, yanıtındaki en son metin olmalı.