Merhaba, burada önce hangi PHP’nin kullanıldığını netleştirmek lazım. DirectAdmin’de bazen CLI PHP ile web tarafındaki PHP farklı olabiliyor, bu yüzden phpinfo() üzerinden çalışan PHP sürümünde OPcache gerçekten kapalı mı kontrol edin.
Sunucu size aitse CustomBuild tarafında ilgili PHP sürümü için OPcache’i aktif etmek gerekir. Shared hosting ise PHP Selector / Select PHP Version içinde opcache modülü kapalı olabilir.
Biz ispmanager tarafında da WordPress performansında OPcache’i ilk kontrol edilen maddelerden biri olarak görüyoruz; özellikle admin panel yavaşlığında OPcache kapalıysa fark belirgin olabiliyor. Açtıktan sonra PHP-FPM/Apache yeniden başlatılmalı ve OPcache memory değeri çok düşük bırakılmamalı.