konuya gelen yorumlari resmen acik hava sosyoloji deneyi gibi okudum. bazilarinin kisisel bir hakarete ugramis gibi delirip ofke kusmasi meselenin askerlik degil, icimize islemis ezilmisligi ve eziyeti kutsama refleksi oldugunu cok net gosteriyor.
oncelikle ortada kacma falan yok. tsk saglik yetenegi yonetmeligi diye bir mevzuat var, heyet karari var ve kanunun bana tanidigi yasal bir hak var. sagligini hice sayip sirf el alem ne der kaygisiyla gidip amelelik yapmak yerine hakkini arayip burokrasiyi isletmek gayet bilincli bir vatandaslik refleksidir.

ikincisi su erkeklik ve adamlik muhabbeti. insanı 6 ay boyunca bir kislada patates soymak, izmarit toplamak ya da mantigin kapida birakildigi bir yerde yer supurmek adam yapmaz. insan hayatta urettigi katma degerle, zekasiyla, isiyle ve ailesine sagladigi faydayla adam olur. nizamiyeden gecince kimseye bedava erdem yuklenmiyor, bu ulkedeki suclular da vaktiyle o nizamiyelerden gecti neticede.

ucuncusu, devletin bizzat kendisi olayi yuz binlerce liralik bedelli gelirine baglayip profesyonel orduya gecmisken, burada elli yil oncesinin hamasetiyle vatan millet kasmak cok havada kaliyor. devlet meseleye butce kalemi olarak bakiyor, siz burada kutsallik masali anlatiyorsunuz.

aslinda gelen tepkilerin arkasindaki ofkeyi cok iyi anliyorum. kendi katlanmak zorunda kaldiginiz uykusuzlugu, zaman kaybini bir baskasi akliyla ve yasal hakkiyla yasamayinca, cektiginiz o bos cilenin anlamsizligi yuzunuze carpiyor. "ben 2000 tabldot yikadim sen de yika", "ben cektim herkes ceksin" kafasi bir meziyet degil, sadece stockholm sendromudur.

kisacasi sagligimi, zamanimi ve cebimdeki parayi nasil degerlendirecegim tamamen benim bilecegim is. o parayla guzel bir tatil yapip kafami dinleyecegim. cektigi eziyeti erdem sananlara hayatta bol sabir ve zihin acikligi dilerim, iyi forumlar.