aradigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paylaşım için teşekkürler, bu bilginin yaygınlaşması gerekiyor, henüz AI tespit edecek araçlar stabil sonuçlar vermiyor. Bir içeriğin AI olup olmadığı en iyi içerik okunarak anlaşılır; anlamsız geçişler, sık edat kullanımı, virgül hataları gibi ifadeler tespit etmeye yardımcı olur.

Üstelik yapılan test İngilizce için yapılmış, Türkçe içeriklerde bu hiç doğru sonuçlar vermeyecektir. İçerik ajansı olarak biz uzun soluklu müşterilerle çalıştığımız için hiç sorun yaşamıyoruz ancak bir kez denk gelmişti, bir içerik için AI ithamı olmuştu, kişinin kontrol ettiği araçla 2015 yılında yayınlanmış bir haber içeriğini de taradığımızda o eski haber yazısı da AI gözükmüştü, kendisi sonra özür dilemişti
noertz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
AI detector sonuçlarını kesin hüküm gibi kullanmak gerçekten haksızlıklara yol açabilir; aynı içerik için bu kadar farklı oran çıkması zaten güvenilirlik sorununu gösteriyor. Asıl değerlendirme, metnin doğruluğu, özgünlüğü ve okuyucuya gerçekten değer katıp katmadığı üzerinden yapılmalı.


Çok doğru, katkılarınız için teşekkür ederim arkadaşlar