neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamun aleykum,
Ne olduysa Ramazan Bayramı'ndan sonra oldu. Normalde 189 cm boy 100 kilo civarında birisiydim. O halde de bir 10-12 kg fazlam vardı ama halimden memnundum.
Bayramdan sonra tatlıya ve ekmeğe çok düştüm. 2 ayda 15 kilo aldım. En son tartıldığımda 114 gördüm. Baktım bu işin sonu yok, diyet programları filan indirdim ama yediğim her şeyi tek tek eklemek, kalorisini arayıp yazmak zoruma gidiyordu. Bende yapay zekadan yardım alayım dedim. Yediğim şeylerin fotoğraflarını atıyor kalori hesaplatıyordum ve yapay zeka da akıl verdi. İşte protein için bu daha iyi olur, onun yerine bundan daha çok tüketebilirsin daha çok tok tutar diye vs.
Yaklaşık 15 gündür beraber çalışıyoruz ve dün 106,5 kg ya düştüğümü gördüm. Ama bugün saldım biraz çünkü bıktım artık şeker yemek istedim. Şükür 10 kg daha verirsem daha iyi hissedeceğim. Bu süreçte doğal olarak daha yavaşlıyor kilo kaybı. Ama 2 3 aya dişimi sıkarsam verebilirim diye düşünüyorum. Kilo vermek isteyen olursa diye fikir vermesi açısından paylaştım.

Yaptıklarım sadece;
Tatlıymış, şekermiş, ekmekmiş, içecek dahil şekerli bir şey tüketmedim. Protein ve yeşillik ağırlıklı beslendim. Günlük almam gereken kalori miktarını takip ettim. Zaten hareketli biriyim çoğu yere yürüyerek gidiyorum. Ve bol bol su içmeyi ihmal etmedim. Zaten vücut ödem tuttuğu için bol bol su içince ödemi daha rahat atıyor ve bir anda kilo verebilirsiniz. O da sizi ayrıca motive eder.
Nasıl kilo alıyorsunuz anlam veremiyorum bende yesemde asla alamıyorum 55 kilo 1.84 boy 23 yaşındayım