ZAYA1-8B ve Gemini benzetmenizi özellikle not aldım. Çıktıların farklı modelleri andırması oldukça doğal; günümüzde birçok güçlü model benzer dil ve cevap kalıpları üretebiliyor. Ancak Parla AI tarafında amacımız yalnızca hazır bir sistemi kullanıcıya sunmak değil, kendi geliştirdiğimiz yapıyı sürekli geliştirmek.
Modelin arka plandaki çalışma yapısı ve kullanılan bileşenler konusunda da bazı teknik detayları güvenlik ve mimari nedenlerle paylaşmıyoruz. Bu durum dışarıdan bakıldığında soru işareti oluşturabilir, bunu anlayabiliyorum.
Sunum konusundaki eleştirinizde de kesinlikle haklısınız. Forumdaki tanıtımı daha detaylı, teknik ve profesyonel bir şekilde hazırlayabilirdik. Geri bildiriminizi dikkate alacağım.
Parla AI'yi deneyip bu kadar detaylı analiz etmeniz ayrıca benim için değerli. Çok teşekkür ederim hocam. 🙏🚀🇹🇷
Ben teşekkür ederim hocam görür görmez ne olduğunu anlayamamak beni etkiledi bu arada genelde ilk bakışta çözüyorum tek model değil sanırım fallbackler var süper bence buraya kadar olabilir zamanla bu modele sorulan sorular birikir siz kendi modelinizi arkada nadasa bırakırsınız bir süre sonra gelişebilir yeterli yatırım yapılırsa ama pazarlama dilinde gemini metinleri - codex tasarımları kullanılırsa proje başlamadan ciddi sıkıntıya girmiş olur artık jr seviyesinde uzmanlar dahi bunları görür görmez tanıyor. Qwen en mantıklı aday. Projenizde başarılar diliyorum sadece gelişime katkı sağlamak amaçlı yorumlarımı ilettiğimi belirtmek isterim