Her zaman tam destek vermekle birlikte nedense herşeyden kuşku eder olduk yersiz yere. Gün sonunda başarılar dilerim açılan konu biraz daha özenli bir sunum havasında olsaydı çok daha etkileşim alabilirdi bu arada.
ZAYA1-8B olabilir mi diye düşündüm açıkcası sonra çıktılar biraz fazla Gemini'a benziyor endişesi oldu ama iyi gizlenmiş, ai arkada bir model çalıştığını ama bu modelin ne olduğunu açıklayamacağını söylüyor bu arada.
ZAYA1-8B ve Gemini benzetmenizi özellikle not aldım. Çıktıların farklı modelleri andırması oldukça doğal; günümüzde birçok güçlü model benzer dil ve cevap kalıpları üretebiliyor. Ancak Parla AI tarafında amacımız yalnızca hazır bir sistemi kullanıcıya sunmak değil, kendi geliştirdiğimiz yapıyı sürekli geliştirmek.
Modelin arka plandaki çalışma yapısı ve kullanılan bileşenler konusunda da bazı teknik detayları güvenlik ve mimari nedenlerle paylaşmıyoruz. Bu durum dışarıdan bakıldığında soru işareti oluşturabilir, bunu anlayabiliyorum.
Sunum konusundaki eleştirinizde de kesinlikle haklısınız. Forumdaki tanıtımı daha detaylı, teknik ve profesyonel bir şekilde hazırlayabilirdik. Geri bildiriminizi dikkate alacağım.
Parla AI'yi deneyip bu kadar detaylı analiz etmeniz ayrıca benim için değerli. Çok teşekkür ederim hocam. 🙏🚀🇹🇷