Bu bir a-b-c hükümeti eleştirmesi particilik konusu değildir.
Bazen oturup düşünüyorum devlet vatandaşa kurallara uymadığı için 5,5 bin tl ceza kesiyor ve bunada vatandaşın canını korumak için deniliyor. Oradan 3 5 milyar dolar gelir vatandaşın sağlığından daha değerli değil deniliyor. Bugün baktım yine tünel çalışması yapılmış yol 20dk kısaldı falan deniliyor.
Yol kısalmıştır ama iş sadece yollarda bittiğini düşünmüyorum şuan Türkiye'de araçların yaş ortalaması 14 olmuş 15 doğru gidiyor. Bu ülkeye yol lazım köprü lazım lazımda lazım fakat ülkemizde ne yazıkki bende dahil olmak üzere milyonlarca kişi +20 yaş üzeri araç kullanıyor. (şuan ortalama tüm araçların %21 kadarı). Trafik cezalarından gelen ötv ile yada çok acil olmayan projeleri iptal edipte araçların ötv oranlarını aşağı çekerek insanların daha fazla sayıda 0 araç alması ile Türkiye'deki araç yaş ortalaması düşürerek ölümlü kaza sayısı azaltılamaz mı? Dün memleketimde trafik kazasında 3 kişi vefat etmiş Allah rahmet eylesin. Kullanılan araç doğam yada şahin olması lazım. Bu araba kuş serisi değilde Togg yada farklı bir marka ford olur vw olur daha yeni bir araç olsaydı belki 3 kişi değil 1 kişi ölecekti.
Veriler ne kadar doğrudur bilmiyorum ama aşağıdaki tabloyu değerlendirmesini size bırakıyorum.