Haklısınız hocam fakat bu dolardaki beklenti meselesi için artık geç kaldılar.
Yani ne kadar zaman geçerse geçsin doların ucuz olduğu gerçeği değişmeyeceği için her zaman dolarda birileri olacak.
Altın zaten bizim ülkede hiç azalmaz bir kültür o.
Kademeli olarak doları yükseltmekte problem şuanda zaten aylık %2'ye yaklaştırıyorlar artışını. Hadi bunu %3 yapsın yıl sonu birleşik %40'ı aşıyor
Vadelinin üstüne çıkacağı için millet dolara , altına yönelecek.
Kısaca büyük çıkmaz söz konusu.
doların ucuz ve TL nin değerli olduğunun herkes farkında. bu sürecin sonsuza dek devam etmeyeceğini de biliyoruz. kayış ne zaman kopar onu bilmiyoruz..
2018 kur krizinde toplam sermayemin yarısını kaybettim, 2021-2022 döneminde döviz-altın-gümüş ile paçayı kurtardım ama ekonomi batağa saplanınca dükkanımı kapatmak zorunda kaldım. yani 2023 sonrası bugün yaşananları öngörüp en az hasarla kurtulmak için dükkanımı kapattım.
bu kadar darbe yedikten sonra her an tetikte olmak mecburiyetindeyim. şöyle düşünün, otobüste boş koltuklar varken, ben en kısa sürede dışarı çıkabilmek için kapının önünde, ayakta, tutunarak gidiyorum. kriz anında başkasından yardım beklemeden harekete geçmek için hazırlanıyorum.
kriz=fırsat
likidite krizlerinde varlıklar bedava olunca cebinde cash parası olan bedavaya toplar.. olur mu olmaz mı bilmiyorum ama olursa çok ilginç şeyler görürüz. ytd