hocam merhaba, ben göz ucuyla okudum mesajları ilk kez böyle birşey gördüm bu konuda beni detaylı bilgilendirebilirmisiniz konuya hakim değilim ben gpt hesabı alıp kullanıyorum api olayı nedir kullandıkça öde nasıl çalışıyor ?
Merhaba hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
kullandıkça öde sistemi dediğimiz şey aslında platforma yatırdığınız miktar kadar servisi kullanabilmektir, örneğin siz 10 dolar yatırırsanız 10 dolarlık API kullanımını ister tek seferde isterseniz dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. 10 dolarlık API kullanımı derken ise aslında Codex4Everyone üzerinde 10 dolarlık bir kullanımdan bahsediyorum. Çünkü Codex4Everyone orijinal fiyatları resmi OpenAI API model fiyatlarına göre esas alır ve bunun üzerine %94 gibi devasa bir indirim ekler. Yani Codex4Everyone kullanırken aslında resmi API fiyatlarından %94 daha ucuza kullanmış olursunuz. (Resmi fiyatların %6'sına denk geliyor - fiyatları ve bu tür detayları her zaman websitemizden veya telegram kanalımızdan öğrenebilirsiniz)
Kısacası kullanımlarınız tamamen harcadığınız token türüne ve miktarına göredir. Sistem tamamen şeffaftır ve harcanan token miktarı, harcanan bakiye, tek tek modele gönderilen isteklerin detayları, kullanılan tokenleri token türüne göre ayırabilme vs. gibi istatistiklerin tümü mevcuttur ki müşteri kullandığını doğrudan iddia ettiğimiz fiyat üzerinden doğrulayabilsin.
Avantajlı farklı fırsatlarımız da var, örneğin bizzat davet ettiğiniz ve bakiye yükleyen kullanıcıların ilk yüklemesinin %10'undan doğrudan faydalanabilmek.
Veyahut sık codex modellerine ihtiyaç duyan bir kullanıcıysanız tek seferde $25 ve üstü bakiye yüklemelerinde standart Codex4Everyone kullanıcılarına kıyasla modelleri %16 daha ucuza kullanabiliyorsunuz. 7 gün boyunca hesabınız özelinde indirim miktarı artıyor ve bu sadece yüklenen $25 bakiyeyi değil tüm bakiyenizi kapsıyor, bundan ise her hafta sürekli faydalanabiliyorsunuz.
Biraz da kullanım detaylarından bahsetmek gerekirse kullanıcı panelinden bir API anahtarı oluşturuyorsunuz, bunu modelleri kullanmak için bir erişim anahtarı gibi düşünün. Daha sonra uyumlu agent'a bunu bağlıyorsunuz. Agent'ten kastım ise Codex Masaüstü uygulaması, OpenCode vb.
Bu API'yi gerekli yapılandırma dosyası ile bağlamak için isterseniz otomatik kurulumu, isterseniz manuel kurulumu takip edebiliyorsunuz. Hiçbir deneyimi olmayan bir kullanıcı için bile kurulum işlemi 2 dakikadan fazla sürmüyor, kullanıcı panelinde ise size rehberlik edebilecek bir video mevcut. Ek olarak normalde farklı bir API'yi codex masaüstü uygulamasına ekleyince abonelik/codex hesaplarıyla oluşturup ilerlettiğiniz sohbetleriniz uygulama içinde görünmez oluyor. Codex4Everyone otomatik kurulum aşamasında bu eski sohbetler üzerinden doğrudan devam edebilmeniz için bir mekanizmaya da sahip, böylece sırf API kullanmaya başladınız diye sohbetlerinizden mahrum kalmıyorsunuz.
API kullanmanın artılarına gelirsek: daha uygun kullanım, OpenAI'nin hesap bazlı uyguladığı haftalık rate limitlerden tamamen kurtularak bakiyenizi istediğiniz zaman harcama özgürlüğü, hesap çık-gir döngüsünden kurtulma, hesabın ban/şifre değişme gibi problemlerinden kurtulma, tek bir API keyi ile rahatça projenize devam edebilme, hesap piyasasının dalgalanması & plus hesabı satan satıcıları arama derdinden kurtulabilirsiniz. Bu durumun artıları kişiden kişiye değişebilir elbette.
Her türlü sorunuz veya deneme kuponu talebiniz için telegram kanalımızdan bizzat iletişime geçebilirsiniz.