androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence siz en doğrusunu yapıyorsunuz hocam. Esnaf zaten zor durumda, bir de pazaryerinde gördüğü ne idüğü belirsiz ürünleri dükkândaki ürünle kıyaslayıp “fırsatçı esnaf” diye duyar kasan reel sayfalarını takip eden boş insanlarla uğraşmasın.
Aynı ürünün aynı maliyetle alındığını bilmeden, sadece pazaryerindeki ilan fiyatına bakıp esnafa fırsatçı demek tam bir cahillik. Üstüne bir de Türkiye'deki piyasayı reel videolarından öğrenip esnafa ahkâm kesmek...
Bunu bir de yurt dışından yazmanız gerçekten trajikomik. Piyasayı bilmiyorsunuz, maliyeti bilmiyorsunuz, ürünün nereden ve kaça alındığını bilmiyorsunuz ama hüküm vermekte maşallah hiç zorlanmıyorsunuz. İki reel izleyip “fırsatçı esnaf” diye duyar kasmak ticaret bilgisi değil; boş muhabbeti bilgi sanmaktır.
Yurt dışında yaşamıyorum ben? Esnafın pahalı ürün satması ile reelsler ne alaka? beni kandırmaya çalıştılar ben de beni kandırmaya çalıştıklarını söyledim sen neden beni iğnelemeye çalışıyorsun? Piyasaya da gayet hakimim mesajı okumadan mı cevap verdin söylediğin şeyler çok alakasız?

Sorun yok hocam, bizim esnafımız, taksicimiz asla fırsatçı değildir ve çok dürüsttür her zaman mantıklı kar marjı koyar ve ürünün arkasında durur diyeyim o zaman sen inanıyorsan ve mutlu edecekse bu şekilde devam et, ama mağdur olan birisine de esnaf savunmuyor diye üstten konuşma.

Ayrıca ben sana onurlu esnafsındır diyorum sen bana boş insan diyorsun? Kusura bakma ama bu kadar ağzını tutamayacak kadar delirtiyorsa benim bireyselk deneyimimi paylaşmam sende farksızsın onlardan. Onurlu esnafsındır sözümü geri alıyorum, ne olduğun üslubundan belli.

Instagram bile kullanmıyorum ayrıca ben? Neden konuyu bireysele çekip durduğunuzu da anlamadım. Arkadaş mağdur olmuş, esnaf işini yapmamış uzatacak bir şey yok.