Konuyu açan arkadaşa öncelikle teşekkürler. Aslında devülasyon çoktan olması gereken ama bir şekilde hükümetin bunu bastırmaya çalışmasıyla hissetirmemeye çalışıyorlar ama sözde onlar hissettirmezken bizler halk olarak yada esnaf olarak hep hissediyorduk.

evet yine yapacakları gibi para pasacaklar karşılıksız basılan para her zaman senin paranın değerini düşürmekten değersizleştirmekten öteye geçmemekte. Ekonomi hiç birşekilde büyümemektedir.

Her zamanda söylediğim gibi. Bir ülkenin kalkınması üretimden dışa bağımlılıktan kurtulması gerekiyor gerek tarımda gerek hayvancılıkda gerek birçok şeyde

tarım ülkesiyken dışardan ithal eder olduk
hayvan üreten besliyen ülke iken dışardan ithal eder olduk.

Tabiki bunun sebebi yeterli üretim olmamasının dışından nüfus artışıda söz konusu. Buna en güzel örnek bir instagramda denk gelmiştim bulursam onuda eklerim.

Bu kadar insanı nasıl bakacağız. Böyle bir altyapımız yok. Bu kadar insanın beslenmesi su ihtiyacı gıdası evi kıyafeti bu yüzden herşey artıyor üretmiyoruz ama içeriye kabul ediyoruz. Bu seferde fiyatlar arttığında ağlamamız gerekiyor demişti. Haklı

Enflasyonun sebeblerinden bir taneside bu işte üretim yok